BERD finanțează achiziția de autobuze CNG cu emisii reduse pentru Skopje

Autobuzul Iveco Urbanway CNG circulă în teste pe linia 336 din București

BERD finanțează achiziția a 35 autobuze cu gaz natural comprimat (CNG) la Skopje, capitala Macedoniei, ca răspuns la cererea tot mai mare de transport public mai curat și mai durabil. Noile autobuze vor reduce emisiile de CO2 cu cel puțin 15%. Un împrumut garantat cu împrumut de 10 milioane EUR acordat de BERD va îmbunătăți și moderniza operațiunile cu autobuzul, consolidând transportul public și îmbunătățind calitatea aerului. Pe lângă oferirea unei flote de autobuze CNG, înlocuind autobuzele diesel, proiectul va contribui la îmbunătățirea performanței companiei de transport cu autobuzul, Javno Soobrakajno Pretprijatie Skopje.

JSP este pe deplin deținută de orașul Skopje. Pachetul de cooperare tehnică va ajuta, de asemenea, orașul să pregătească un plan de acțiune pentru orașele verzi până în 2020. Acesta este planul prin care un oraș individual care se înscrie în orașele verzi ale BERD își stabilește propriile obiective de îmbunătățire a mediului și modalități de realizare a acestora. Skopje este unul dintre cele 20 de orașe care au semnat programul „Orașe verzi ale BERD”, dintre care 15 lucrează deja la planurile individuale de acțiune Green City (GCAP).

Noile autobuze din Skopje sunt proiectul de declanșare a angajamentului orașului în legătură cu orașele verzi ale BERD. Fondurile de cooperare tehnică în valoare de 1,1 milioane de euro furnizate de Fondul special al acționarilor BERD vor fi disponibile pentru a sprijini reorganizarea operațiunilor de autobuz din Skopie și pregătirea GCAP.Foto: Mobilitate.eu

1.795 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *