Autostrada si spital regional la Iasi

Proiectarea pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg Mureş urmează să fie finalizată în acest an, iar lucrările ar trebui să înceapă în 2016. La Iaşi va fi construit şi unul din cele trei spitale regionale de urgenţă din ţară, investiţie ce se ridică la o valoare de 100 milioane euro.

Premierul Victor Ponta a prezentat comunitaţii de afaceri din Iaşi principalele investiţii destinate Iaşului şi regiunii în cadrul unei întâlniri ce a avut loc vineri, 23 ianuarie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie. Alături de Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prim-ministrul a subliniat includerea autostrăzii Iaşi  – Tg Mureş în Masterplanul de Transport al Guvernului în vederea demarării proiectării tehnice. În prezent, legătura rutieră dintre Moldova şi Ardeal se află la stadiul de studiu de fezabilitate pe trei tronsoane (Ungheni – Iaşi – Tg Neamţ, Tg Neamţ – Ditrău, Ditrău – Tg Mureş). Întreaga documentaţie tehnică urmează a fi elaborată pe parcursul acestui an, pentru ca la începutul lui 2016 să demareze procedura pentru selectarea firmei de construcţii şi începerea lucrărilor efective. Tronsoanele vor fi licitate separat, fiecare având estimat un termen de finalizare de doi ani de la debutul construcţiei.

Spital de urgenţă regional
O a doua investiţie importantă pentru Moldova este spitalul regional de urgenţă ce va fi construit la Iaşi din fonduri europene. „Avem, conform programului de finanţare cu Uniunea Europeană, aproximativ 300 milioane euro pentru spitalele regioanale pe care le considerăm prioritare: Iaşi, Craiova şi Cluj. Pentru fiecare sunt disponibile fonduri de 100 milioane euro. Vom realiza un proiect –tip care apoi va fi realizat în teren cu sprijinul autorităţilor locale”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Pe de altă parte, autorităţile guvernamentale au susţinut că, în cadrul finanţării europene prin programul FEDER 2014-2020, va fi inclusă şi modernizarea drumului Iaşi – Bârlad – Vaslui – Galaţi.

Comunicatul: http://www.primaria-iasi.ro/

1.713 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *