Autobuze electrice Dancer care au început să opereze pe rutele din Klaipėda

Autobuze electrice Dancer care au început să opereze pe rutele din Klaipėda

Compania de autobuze Klaipeda a finalizat procedurile de achiziție a două autobuze electrice Dancer fabricate de Klaipeda FEZ, dezvoltate de Vejo Projektai. În această săptămână, șoferii companiei de autobuze Klaipeda testează aceste autobuze inedite ce vor fi implementate oficial pentru a servi ruta 8 imediat după weekendul de Paște.

„Acest proiect va intra în istoria lui Klaipeda”, spune Vytautas Grubliauskas, primarul orașului Klaipeda. „Proiectul de autobuz Dancer a unit o gamă largă de talente Klaipeda din domeniile transporturilor, afacerilor și sectorului public, precum și al Universității Klaipeda. Toți cei care au contribuit la Dancer pot fi mândri astăzi. Viziunea de a avea un Klaipeda – autobuzul electric, devine o realitate astăzi. Ca cetățean Klaipeda, astăzi sunt extrem de mândru și sunt sigur că este doar începutul autobuzelot făcute la noi, ce vor promova orașul nostru dincolo de Lituania „.

Autobuzele au fost achiziționate de municipalitatea orașului prin intermediul companiei publice de autobuze, conform directivelor UE și a schemei naționale de reducere a poluării aerului de către guvernul lituanian.

„Compania noastră investește în transport ecologic din 2007. Am fost pionierii autobuzelor CNG în Lituania. Astăzi, mai mult de două treimi din autobuzele noastre sunt alimentate cu CNG. Dar deschidem o nouă pagină a istoriei noastre săptămâna aceasta. cu pionierat în domeniul autobuzelor electrice „, afirmă Vaidas Ramanauskas, CEO-ul Klaipeda Bus Park.

Dancer poate transporta până la 93 de pasageri, are 32 de locuri și un loc destinat pentru un pasager cu handicap. Autobuzul este complet echipat cu măsuri de confort, cum ar fi un sistem modern de curent alternativ, internet wireless de mare viteză, prize USB și o rampă extensibilă pentru accesul cu scaun cu rotile. Autobuzul oferă, de asemenea, funcții confortabile pentru șoferi, cum ar fi camerele de viziune de noapte care transmit simularea 3D a împrejurimilor către monitoare care înlocuiesc oglinzile.

Dancer prezintă, de asemenea, multe noutăți tehnice. Corpul său rigid și sigur este confecționat din materiale compozite inclusiv obținute din sticle PET reciclate. Electricitatea pentru autobuzele Dancer este achiziționată exclusiv de la fermele eoliene. Dancer este de asemenea considerat a fi extrem de eficient din punct de vedere energetic, aproape fără vibrații, are măsuri avansate de reducere a zgomotului și este cel mai ușor dintre omologii săi.Foto&info: Dancerbus

513 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *