Autobuzele electrice urbane cresc satisfacția pasagerilor fiind un succes al durabilității

Autobuzele electrice urbane cresc satisfacția pasagerilor fiind un succes al durabilității

De la începutul lor, cu aproape patru ani în urmă, autobuzele electrice all-electric Volvo care operează pe ruta 55 din Gothenburg, Suedia, au demonstrat că sunt o soluție viabilă și durabilă pentru transportul public în zonele urbane. Acum cele mai recente rezultate ale sondajului satisfacției clienților arată că pasagerii săi sunt, de asemenea, din ce în ce mai mulțumiți de rută.

Autoritatea de transport public din Suedia de Vest, Västtrafik, a dezvăluit rezultatele celui mai recent sondaj de satisfacție a clienților, realizat în ultimul trimestru al anului 2018. Și acum, mai mult ca niciodată, pasagerii sunt acomodați cu beneficiile semnificative ale autobuzelor Volvo electrice pe traseul 55 în Göteborg. Route 55 face parte dintr-o inițiativă inovatoare lansată de ElectriCity, o colaborare care dezvoltă, testează și demonstrează soluții noi, atractive și durabile de transport pentru viitor. Alimentate integral pe electricitatea generată de vânt și hidrocentrale, autobuzele sunt silențioase și fără emisii și au funcționat cu succes prin centrul orașului Gothenburg din 2015.

„Satisfacția clienților pe ruta 55 este la un nivel înalt”, spune Peter Nordin, Coordonator ElectriCity pentru Volvo Group. „Este interesant pentru noi să vedem rezultatele studiului clienților Västtrafik, deoarece include întrebări suplimentare în legătură cu ruta 55 și ElectriCity care ne permit să urmăm parametri suplimentari pe care nu îi vedem pentru alte autobuze. Când ne uităm la rezultate, este clar că autobuzele noastre, în special nivelul lor scăzut de zgomot la bord și contribuția la un mediu mai bun al orașului, sunt din ce în ce mai apreciate de pasagerii care utilizează ruta „.

Camilla Holtet, manager de dezvoltare, Västtrafik, este de acord: „Clienții noștri sunt în general foarte mulțumiți de linia de autobuz 55 a ElectriCity și le place mai mult decât alte rute. Ei apreciază că este liniștită, rularea este lină, interiorul este plăcut și se simt în siguranță în timp ce așteaptă autobuzul. Sunt foarte mulțumit de rezultatele sondajului, deoarece scopul nostru este de a opera numai cu autobuze electrice in toate zonele urbane ale întregii regiuni Västra Götaland pana in 2030.”

La întrebarea cu privire la nivelul de zgomot la bordul autobuzelor, 94% dintre clienții care utilizează ruta au răspuns pozitiv, cu o creștere de 7% față de rezultatele celui de-al treilea trimestru al anului 2018. Un impresionant 96% dintre pasageri consideră că, de asemenea, autobuzele contribuie la un mediu urban mai bun. Mai mult, o mare parte din pasageri au spus că, deoarece linia este operată folosind combustibil ecologic, aceasta a afectat pozitiv dorința lor de a călători pe acest traseu.

În urma succesului rutei 55 și a feedback-ului încurajator din partea pasagerilor săi, planurile ambițioase ale Västtrafik de a opera numai cu autobuze electrice în toate zonele urbane ale Suediei de Vest sunt deja în curs de desfășurare. „În această vară, vom introduce autobuze electrice pe o linie de autobuze în Borås și una în Uddevalla, iar în Lidköping întregul sistem urban de transport public va fi electric până în vara anului 2019. Începând cu luna octombrie a acestui an, vom rula și autobuze electrice pe linia 60 din Gothenburg. Până la sfârșitul anului, toate autobuzele de pe acea linie vor fi electrice. Suntem încântați că acum putem aduce experiențele din proiectul ElectriCity în toate ofertele viitoare de transport public „.Foto&info: Volvo Bus

1.181 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *