Primul autobuz electric Solaris a ajuns la Pitești

Primul autobuz electric Solaris a ajuns la Pitești

Primul autobuz electric a sosit la Pitești, în data de 2 iunie 2022, conform anunțului primăriei Pitești. Proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, este în implementare.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice de 12 m, 40 stații de încărcare lente și 11 stații încărcare rapide. Autobuzele electrice vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.
Astăzi, 02.06.2022, SOLARIS BUS & COACH a livrat, conform graficului din contractul de furnizare, primul autobuz electric, împreună cu întreaga dotare tehnică, SDV-istica specifică, echipamentele IT, logistica pentru diagnoză, hardware și software.

În perioada imediat următoare, va fi demarat procesul de instruire a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie, precum și cel de instruire a conducătorilor auto.

Foto&info: Primaria Pitești2.114 Vizualizări

1 thought on “Primul autobuz electric Solaris a ajuns la Pitești

  1. Sa sperăm că schimbă şi sistemul de validare cu autobuzele ăstea, suntem în secolul XXI totuşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *