Austria – OBB Postbus achiziționeaza 106 autobuze electrice și hibride Solaris

Austria - OBB Postbus achiziționeaza 106 autobuze electrice și hibride Solaris

Solaris Bus & Coach a semnat un alt acord-cadru cu compania austriacă de autobuze Österreichische Postbus AG. Acesta prevede posibilitatea de a livra până la 106 autobuze electrice cu baterie și hidrogen care vor fi utilizate în toată Austria. Modelele oferite includ autobuzele Urbino 9 LE electrice și Urbino 12 pe hidrogen.

Posibilele comenzi urmează să fie realizate în anii 2022-2025 cu opțiunea de prelungire a acestei perioade până în 2028. Autobuzele care urmează să fie achiziționate de către client includ până la 24 dintre cele mai recente autobuze electrice Urbino 9 LE cu emisii zero și până la 82 Urbino 12 hidrogen.

Autobuzele pe hidrogen Solaris oferite în cadrul acordului sunt cele mai inovatoare vehicule din gama producătorului. Datorită funcționării lor extrem de silențioase și fără emisii locale, autobuzele au devenit din ce în ce mai populare în rândul transportatorilor europeni. Acordul-cadru este încă un acord pentru autobuzele pe hidrogen încheiat între Österreichische Postbus AG și Solaris. Contractul anterior semnat în februarie 2021 presupunea, printre altele, livrarea a până la 40 de autobuze pe hidrogen Solaris Urbino 12.
Energia care alimentează autobuzele cu hidrogen este generată de celule de combustibil de 70 kW. Electricitatea, produsă prin electroliză inversă, este transferată direct la sistemul de transmisie, constând dintr-o osie cu motoare electrice. Singurele produse secundare generate în timpul acestui proces sunt căldura și aburul. Hidrogenul necesar propulsării autobuzului va fi stocat sub formă gazoasă în cinci rezervoare cu un volum total de 1560 de litri, montate pe acoperișul autobuzului. În plus, fiecare vehicul comandat va fi echipat cu o baterie Solaris High Power.

Contractul prevede, de asemenea, posibilitatea achiziționării de autobuze electrice Urbino 9 LE, cel mai tânăr membru al familiei electrice Solaris, care a fost lansat în septembrie 2021. Acest model versatil a fost proiectat în așa fel încât să poată fi adaptat pentru clasa I sau omologarea de tip clasa II. Astfel, autobuzul asigură o legătură excelentă între rețelele rutiere urbane și suburbane. Datorită dimensiunilor sale compacte, vehiculul va funcționa excelent în urcușurile abrupte și în curbele înguste de munte din Austria. Aceste autobuze de 9 metri vor fi echipate cu un motor electric central. Sistemul de propulsie va fi alimentat cu energie derivată dintr-un set de baterii Solaris High Energy cu o capacitate totală de aproximativ 280 kWh, iar interiorul spațios va primi cel puțin 65 de pasageri. Designul modernizat din spatele autobuzului oferă mai mult spațiu pentru cap, ceea ce va îmbunătăți calitatea călătoriei.

Foto&info: Solaris Bus581 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *