Astra Arad și Durmazlar au depus oferte pentru licitația de 100 de tramvaie din București

Astra Arad este singurul ofertant pentru licitația de achiziție a 22 de tramvaie noi în Cluj Napoca

Primăria capitalei anunță că în data de 15 martie 201, ora 15.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achizitia acestora. Desi in cadrul procedurii s-au inscris un numar de 20 de operatori economici, au depus oferta doar 2, respectiv ASTRA VAGOANE CALATORI SA si DURMAZLAR MAKINE SAN VE TIC A.S.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti a publicat in SICAP, pe data de 11 decembrie 2018, anuntul pentru achizita celor 100 de tramvaie, valoarea estimata a contractului fiind de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achizitionarea a 100 de tramvaie si echipamente necesare imbunatatirii transportului public de calatori pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 si 55.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglarii, atât a temperaturii, cât şi a debitului de aer.

De asemenea, prin documentația de achiziție s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, sa aiba nivel de zgomot redus, instalatie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platforma rabatabila sau culisanta cu actionare manuala şi se vor amenaja 2 locuri speciale la cea mai apropiata uşa dubla de acces fata de postul de conducere. De asemenea, în apropierea acestor spaţii trebuie prevăzute bare de sustinere, dispozitive de asigurare, butoane de comanda şi comunicare etc.Foto: mobilitate.eu

2.884 Vizualizări

4 thoughts on “Astra Arad și Durmazlar au depus oferte pentru licitația de 100 de tramvaie din București

  1. Cam pe cand ar trebui anunțat câștigătorul? Cate vagoane pe luna vor fi livrate? Si de ce începând cu 2020?Nici o sansa sa se miste repede cum au facut cei de la otokar?

  2. In conditiile actuale nu m-ar mira sa vedem Astra avand in vedere ca cu Imperio GT8 pot lua punctajul maxim la partea tehnica, chiar daca Durmazlar ar putea avea punctaj maxim la pret.
    Apropo, de modelul Panorama se vorbea de faptul ca ar avea boghiuri rotitoare, asa este? Eu stiam ca la un tramvai cu trucuri si sectiuni flotante poti sa pui doar boghiuri fixe.

    1. Am avut ocazia sa analizez un Panorama la InnoTrans, pe parcurs o sa revenim cu o prezentare mai detaliata, momentan e faza de documentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *