Astra Arad este singurul ofertant al licitației pentru 18 tramvaie noi la Galați

Astra Arad este singurul ofertant pentru licitația de achiziție a 22 de tramvaie noi în Cluj Napoca

Conform SEAP, ASTRA VAGOANE CALATORI S.A. este singurul ofertant al licitației pentru 18 tramvaie noi ce vor circula în municipiul Galați. Astfel, acordul cadru în valoare de 100,6 milioane lei ar urma să fie atribuit firmei din Arad, dacă în urma analizei ofertei tehnice, se va alege semnarea contractului. În caz contrar licitația va fi anulată. Atribuirea contractului trebuie să aibă loc până la data de 9 decembrie 2018.

Criteriile de atribuire sunt prețul cel mai scăzut (70%), podeaua total coborâtă (10%), consumul de energie (15%) și durabilitatea bandajelor roților care trebuie să fie de minim 240.000 km (5%). Contractul este finanțat prin Fondurile europene nerambursabile – 85%; Bugetul national – 13 %; Bugetul local- 2%. Ofertele vor fi deschise la data de 2 iulie 2018, urmând ca atribuirea să aibă loc până la sfârșitul anului.

Conform caietului de sarcini publicat pe SEAP, tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, sistem de frânare recuperativă, motoare asincrone cu invertoare de tracțiune, viteza maximă posibilă de 70 km/h, limitată electronic la 50 km/h și vor respecta toate standardele actuale SR, EN, ISO și IEC. Tramvaiele vor avea o lungime maximă de 17,5-20,0 metri, o durată de serviciu de 30 de ani și o capacitate de minim 100 călători, din care 30 pe scaune. Vagoanele vor fi echipate cu aer condiționat pentru călători, sisteme de numărare a călătorilor, supraveghere video, e-ticketing și informare dinamică.Foto: Andrei Marian

1.348 Vizualizări

3 thoughts on “Astra Arad este singurul ofertant al licitației pentru 18 tramvaie noi la Galați

  1. Salut,
    Da unde ati vazut dvs. cine participa la licitatii?De unde stiti?Ca intri pe SEAP si iti cere sa faci cont…

    1. SEAP pentru vizualizat achizitiile, procedurile si fazele de procedura este fara cont public, fiind vorba de informatii de interes public.

  2. Avand in vedere pretul mic per unitate (1,16 mil. euro) si faptul ca se cumpara cu doua module, e posibil ca sa Astra sa fi venit cu Autentic, asa scapa si de prototip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *