Argentina – TMH va livra 70 de rame electrice pentru rețeaua suburbană din Buenos Aires

Argentina - TMH va livra 70 de rame electrice pentru rețeaua suburbană din Buenos Aires

Ministrul Transporturilor din Argentina a anunțat atribuirea către TMH a unui contract de 864 milioane USD pentru furnizarea a 70 de trenuri electrice de călători și activitățile de întreținere aferente. Această decizie a fost publicată în buletinul oficial al Guvernului la 31 decembrie 2021. Este planificat ca proiectul să fie finanțat de Rusia.

„Este o mare onoare pentru TMH să fie selectată de autoritățile de transport din Argentina pentru acest proiect național strategic. Credem cu tărie că transportul feroviar este un motor cheie pentru creșterea economică și TMH a jucat un rol activ în acest proces în Rusia. Conectând oamenii și bunurile mai rapid, mai ușor, mai sigur, TMH va contribui la modelarea unui viitor durabil pentru Argentina. Avem competențele potrivite pentru a face acest lucru să se întâmple”, a declarat Kirill Lipa, CEO TMH.

Noile unități multiple electrice cu 8 vagoane pentru ecartament larg, însumând 560 de vagoane, vor fi operate pe rețeaua suburbană de 25 kV Buenos Aires. Acest proiect are o importanță strategică pentru Argentina și unul mult așteptat de pasagerii liniilor Roca, Sarmiento și San Martin, unele dintre cele mai aglomerate din țară. Trenurile vor fi livrate pe o perioadă de patru ani, începând cu 27 de luni de la intrarea în vigoare a contractului.

TMH intenționează să localizeze 25% din proiect, inclusiv producția de componente, lucrările de asamblare finală, testarea și punerea în funcțiune a trenurilor în Argentina. În acest scop, compania va investi într-o instalație industrială și va crea până la 1.500 de noi locuri de muncă, directe și indirecte, la nivel local de-a lungul întregului lanț valoric.

„Argentina este o țară cu mari oportunități și are un plan ambițios de modernizare a sistemului feroviar. TMH este dispus să continue să contribuie la acest proces. Avem un angajament pe termen lung față de țară și de oamenii ei. Cu acest proiect UEM, ne vom consolida amprenta locală, vom continua să transferăm cunoștințe și tehnologie și vom implica în continuare lanțul de aprovizionare feroviar argentinian prin alianțe puternice cu actori locali.” a declarat Hans Schabert, președintele TMH International.

TMH este prezentă în Argentina din 2018, ca investitor industrial privat și partener tehnologic pentru operatorii de transport de marfă și pasageri. Compania are 250 de angajați în întreaga țară în întreținerea, repararea și modernizarea materialului rulant, dar și în oferirea de piese de schimb și servicii de management al lanțului de aprovizionare clienților. Conceptul de produs pentru Argentina se bazează pe platforma EMU de ecartament larg a TMH, Ivolga, dezvoltată și fabricată de TMH în Tver (Rusia). EMU pentru Argentina este un tren din oțel inoxidabil de 25 kV cu o viteză maximă de 120 km/h. Poate transporta până la 2.000 de pasageri în configurația sa cu 8 vagoane. Ivolga operează la Moscova din 2017 și pe Moscow Central Diameters din noiembrie 2019.

Foto&info: TMH International273 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *