ARF consultă piața pentru valoarea viitoarelor achiziții de rame electrice cu hidrogen și cu baterii

ARF consultă piața pentru achiziția a 12 rame electrice cu hidrogen pentru rutele București - Otopeni și București - Pitești

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat astăzi, 29 martie 2022 în platforma de achiziții publice, SEAP anunțuri de consultare a pieței în vederea pregătirii de achiziții de material rulant finanțate prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Astfel, ARF intenționează să organizeze proceduri de achiziție a ramelor electrice cu hidrogen pentru scurt și lung parcurs, a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani, precum și serviciile de alimentare cu hidrogen aferente acestora.

În privința H-EMU interregionale, se dorește obținerea de valori estimative unitare pentru achiziția de rame în trei variante – cu o capacitate de transport de aproximativ 160/180/200 de locuri fixe pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete.

În ceea ce privește H-EMU regionale, se dorește obținerea de valori estimative unitare pentru achiziția de rame în două variante – cu o capacitate de transport de aproximativ 120/160 de locuri fixe și rabatabile pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete.

Cotațiile solicitate, distincte din punct de vedere al capacității de transport, vor fi compuse din:
– prețul de achiziție al ramei electrice cu hidrogen, exprimat în euro/ramă;
– prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în euro/km, serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani;
– prețul aferent asigurării serviciului de alimentare, pentru 15 ani, cu hidrogenul necesar funcționării acestei rame, exprimat în euro/km.
Alte aspecte solicitate în urma consultării de piață:
– viteza maximă constructivă pentru fiecare tip de ramă propus;
– termenul de livrare al primei rame.
Consultarea se desfășoară online și termenul de transmitere al observațiilor este 15.04.2022. Data de finalizare a consultării este 22.04.

Anunțurile sunt disponibile după cum urmează:

Anunt de consultare a pietei [MC1019235] – Propuneri valori estimative unitare pentru achizitia de rame electrice cu baterii (B-EMU) regionale si servicii de mentenanta (15 ani)
https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100127685

Anunt de consultare a pietei [MC1019232] – Propuneri valori estimative unitare pentru achiziția de rame electrice cu hidrogen (H-EMU) regionale si servicii de mentenanta (15 ani).
https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100127681

Anunt de consultare a pietei [MC1019230] – Propuneri valori estimative unitare pentru achiziția de rame electrice cu hidrogen (H-EMU) interregionale si servicii de mentenanta (15 ani).
https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100127680

Foto: ALSTOM763 Vizualizări

1 thought on “ARF consultă piața pentru valoarea viitoarelor achiziții de rame electrice cu hidrogen și cu baterii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *