ARF consultă piața pentru achiziția a 12 rame electrice cu hidrogen pentru rutele București – Otopeni și București – Pitești

ARF consultă piața pentru achiziția a 12 rame electrice cu hidrogen pentru rutele București - Otopeni și București - Pitești

ARF a lansat pe SEAP procedura de consultare a pieței pentru estimarea unei valori unitare pentru ramele electrice cu hidrogen destinate transportului feroviar de călători (H-EMU), o cotație pentru mentenanța aferentă ramei (euro/km) pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 ani și o cotație pentru serviciile de alimentare cu hidrogen. Este vorba de 12 automotoare alimentate cu hidrogen prevăzute pentru a realiza transport permanent pe rutele București – Aeroport Otopeni și București – Pitești. Este prevăzut un grafic de 7 rame electrice cu hidrogen titulare, 3 rame electrice cu hidrogen titulare suplimentare pentru orele de vârf și două rame electrice cu hidrogen titulare rezerve. Este prevăzut un parcurs zilnic de 850 km în medie și un timp mediu zilnic de operare de 17 ore cu un maxim pe zi de 23 de ore. Timpul de încărcare în depoul unde vor fi utilizate, București, va fi de maxim 90 de minute.

Estimarea unei valori unitare pentru ramele electrice cu hidrogen destinate transportului feroviar de călători (H-EMU), o cotație pentru mentenanța aferentă ramei (euro/km) pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 ani și o cotație pentru serviciile de alimentare cu hidrogen.

Se dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția de rame electrice cu hidrogen de lung parcurs (H-EMU), cu o capacitate de transport de aproximativ 160 de locuri pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete, a serviciului de mentenanță necesar funcționării acesteia pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani, precum si serviciile de alimentare cu hidrogen aferente acesteia.
Prețul va fi compus din:
1. prețul de achiziție al ramei electrice cu hidrogen, exprimat în euro/ramă,
2. prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în euro/km, serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani și
3. prețul aferent asigurării serviciului de alimentare, pentru 15 ani, cu hidrogenul necesar funcționării acestei rame, exprimat în euro/km.

Se solicită prezentarea unei valori estimative unitare pentru materialul rulant, rame electrice cu hidrogen ( 3+1 unități) destinate transportului feroviar de călători (H-EMU) și o cotație pentru mentenanța acestora (euro/km), precum si serviciile de alimentare cu hidrogen aferente acestora.

Foto: Alstom539 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *