Arad: Impozite cu 400% mai mari pentru clădirile și terenurile neîngrijite

Întâlnire informativă pe tema supraimpozitării Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă s-a întâlnit marți, 25 iulie 2017, cu o parte dintre proprietarii clădirilor neîngrijite din Arad. Asistat de specialiști din cadrul Primăriei, acesta le-a explicat celor prezenți prevederile hotărârii de Consiliu Local Municipal referitoare la majorarea impozitelor cu până la 400% pentru clădirile și terenurile neîngrijite.

Conform proiectului adoptat anul acesta în CLM Arad, după identificarea și evaluarea clădirii sau terenului, proprietarul va fi somat. Dacă în decurs de șase luni în cazul clădirilor, respective 30 de zile în cazul terenurilor, proprietarul nu va efectua lucrările de întreținere sau reabilitare necesare, clădirea/terenul vor fi încadrate în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare a impozitului. În mod similar se va proceda și în cazul terenurilor agricole nelucrate timp de doi ani.
În situația în care proprietarii iau măsuri de remediere, însă nu mai târziu de 15 noiembrie a fiecărui an, ei vor trebui să notifice Primăria. În caz contrar, impozitul majorat se va aplica automat.

‘Primăria vine în sprijinul celor care vor să înceapă procedura de reabilitare, fie prin scutirea de impozit pe o perioadă de 5 până la 7 ani, fie prin executarea lucrărilor pe banii municipalității, care vor fi rambursați ulterior în rate, în următorii 5-7 ani’, a anunțat primarul Gheorghe Falcă.
Prin acest nou regulamentul de supraimpozitare a clădirilor și terenurilor neîngrijite și terenurilor agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, municipalitatea arădeană urmărește reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină, iar prin reabilitarea clădirilor își propune o ‘schimbare la față’ a Aradului.
Nivelul impozitului majorat va fi stabilit anual de Consiliul Local Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad
Foto: Andrei Marian

735 Vizualizări