Andrei Creci STB SA: STB reia producția de tramvaie Bucur LF în cadrul URAC

Bugetul STB pentru 2019 include construcția a 18 tramvaie noi Bucur LF și montarea gardurilor și separatoarelor de trafic în toată rețeaua de tramvai

Directorul general STB SA, Andrei Creci, a declarat în cadrul evenimentului „Depoul Militari – 45 de ani”, că STB SA a făcut progrese importante în reluarea producției de tramvaie concept propriu, modelul Bucur LF, la URAC fiind reluată producția, după ce în 2016 a fost scos în traseu ultimul tramvai produs. Lansat în anul 2006, proiectul Bucur LF a fost conturat în anul 2009 când primul tramvai a fost introdus în exploatare comercială după mai mult timp de probe și omologare. Tramvaiul Bucur LF a intrat în producție de serie din 2010, fiind produse 15 tramvaie până în 2016, numărul mic fiind cauzat în special de lipsa unei finanțări constante. Acum, în prima etapă, STB SA dorește să producă 18 tramvaie, primul vagon fiind așteptat în prima parte a anului 2020. Valoarea celor 18 tramvaie aprobată în buget este de 134,1 milioane lei. Conform directorului general, tramvaiele vor avea o serie de îmbunătățiri constructive și vor fi echipate cu aer condiționat în salonul călătorilor. Ultimele 3 tramvaie produse în 2015-2016 au fost echipate cu aer condiționat în salon. Mai mult, într-un program de investiții pentru 2019-2021, a fost aprobată suma de 88,6 milioane lei pentru lucrări de modernizare și echipare a URAC, Uzina de Reparatii Atelierele Centrale.


Foto: mobilitate.eu

2.896 Vizualizări

5 thoughts on “Andrei Creci STB SA: STB reia producția de tramvaie Bucur LF în cadrul URAC

  1. Care-i planul cu aceste tramvaie după ce vor veni cele 100 licitate,pe ce linii le vom vedea? Sau vor circula in paralel pe 1/10 cu cele noi venite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *