Alstom va livra în Chile 37 de metrouri Metropolis și sisteme de semnalizare

Alstom va livra în Chile 37 de metrouri Metropolis și sisteme de semnalizare

Alstom anunță că a câștigat un contract de 355 de milioane de euro pentru implementarea sistemului său de semnalizare Urbalis CBTC, împreună cu 20 de ani de întreținere și 37 de trenuri Metropolis către Santiago, Chile. Noile trenuri, combinate cu sistemul de semnalizare CBTC, vor ajuta la optimizarea capacității, debitului și eficienței noii linii 7 a Metro de Santiago, a cărei inaugurare este planificată pentru sfârșitul anului 2027.

„Acest contract este validarea inovațiilor de mobilitate inteligentă și durabilă și a tehnologiei avansate ale Alstom. Trenurile și sistemul nostru de semnalizare vor îmbunătăți nu numai calitatea mobilității și transportului în Chile, prin asigurarea unui transport fiabil, sigur și disponibil, dar vor oferi orașului Santiago o alternativă eficientă și ecologică la transportul rutier pentru milioane de pasageri”, spune Denis Girault, Managing Director al Alstom în Chile.

Cu o flexibilitate care oferă o varietate de configurații, gama Metropolis de la Alstom de trenuri de metrou funcționează în întreaga lume de peste 20 de ani. Fiecare dintre cele 37 de trenuri automatizate Metropolis de 102 de metri pe care Alstom le va livra la Metroul Santiago va avea o capacitate de transport până la 1.250 de pasageri și oferă o experiență îmbunătățită pentru pasageri. Metrourile vor avea 4 uși largi pe fiecare parte a fiecărui vagon pentru a facilita intrarea și ieșirea pasagerilor, precum și culoare largi și pasarele deschise între vagane pentru a asigura fluiditatea pasagerilor în interiorul și între acestea.
Trenurile Metropolis din Santiago vor avea, de asemenea, aer condiționat și un sistem avansat de informare a pasagerilor care afișează informații despre rută și stație, în timp ce funcțiile de securitate, cum ar fi camerele externe de înaltă rezoluție și interfoanele care mențin comunicarea pasagerilor cu centrul de control, vor spori siguranța pasagerilor și a infrastructurii.

Alstom va produce noile trenuri la fabrica sa din Taubaté din Brazilia, primele vagoane fiind așteptate să fie livrate în 2025.

Foto&info: Alstom951 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *