Alstom se apropie de livrarea primului metrou din cele 13 pentru Magistrala 5 din București

Alstom se apropie de livrarea primului metrou din cele 13 pentru Magistrala 5 din București

Feroviarii din Brazilia, locul unde sunt construite noile trenuri de metrou din București, au capturat recent unul din primele vagoane ale primului tren Metropolis destinat metroului din Drumul Taberei, acesta urmând să fie livrat până la finalul anului. În anul 2020 Alstom a câștigat contractul de livrare a noilor trenuri pentru Metrorex SA, ce prevede un total de până la 30 de trenuri Metropolis care vor circula pe Magistrala 5, Drumul Taberei – Eroilor – Pantelimon, cea mai nouă și modernă magistrală din București. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane de euro. Acest contract poate fi prelungit cu o opțiune pentru alte 17 trenuri, în funcție de comanda clientului, valoarea totală estimată a proiectului putând ajunge la 240 milioane EUR.

Primul tren trebuia livrat în 29 de luni, dar din cauze multiple acesta ajunge mai târziu la Metrorex, urmând a circula pe prima secțiune a noii linii de metrou, care este deja în funcțiune. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat după omologarea primului, în timp ce lotul opțional de 17 unități va fi livrat pe baza unei cereri ferme din partea operatorului de metrou din București.

Fiecare dintre trenurile cu șase vagoane pentru București va avea 216 de locuri într-un aranjament longitudinal și va oferi două zone speciale de acces pentru pasagerii cu mobilitate limitată. Trenurile au o configurație specifică, personalizată pentru metroul din București: carcase de caroserie din oțel inoxidabil, 114 metri lungime și 3 metri lățime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de călători. Trenurile vor avea la bord unități CBTC, pentru a fi compatibile cu cea mai recentă tehnologie de semnalizare pe cale.

Pasagerii vor beneficia de o serie de inovații pentru a face trenurile mai eficiente și mai confortabile, inclusiv atenuarea zgomotului intern, patru uși duble pe lateralul fiecărui vagon, geamuri mari, iluminare cu LED și informații în timp real pentru pasageri, cum ar fi harta dinamică a traseului. Trenurile au caracteristici care permit un flux optim de călători: uși largi, treceri mari și zone dedicate pentru persoanele cu dizabilități.

Gama de metrou Alstom Metropolis funcționează de peste 20 de ani în întreaga lume, flexibilitatea oferind o gamă largă de configurații posibile. Printre cei 60 de clienți ai metroului Alstom din întreaga lume figurează orașele Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney și Montreal.

Foto: Facebook – Paparazzi Ferroviário5.832 Vizualizări

1 thought on “Alstom se apropie de livrarea primului metrou din cele 13 pentru Magistrala 5 din București

 1. Ar trebui de la anul viitor cum vor circula metrouri
  IVA BM1 – Magistrala 4
  Bombardier BM2 – Magistrala 1 și Magistrala 3
  Bombardier BM21 – Magistrala 1, Magistrala 3 și mai rar pe Magistrala 2
  CAF BM3 – Magistrala 2
  Alstom Metropolis BM4 – Magistrala 5
  Adică metrou IVA BM1 nu va mai circula pe Magistrala 3 150-096-142, 112-098-164 și 010-049-060 vor muta pe Magistrala 4
  Iar Bombardier BM2 nu va mai circula pe Magistrala 5 1001-2001 până 1018-2018 vor muta pe Magistrala 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *