Alstom deschide o nouă fabrică în Maroc pentru producția de cabine pentru trenuri

Alstom deschide o nouă fabrică de material rulant în Maroc pentru producția cabinelor

Alstom stimulează expansiunea industriei feroviare în Maroc investind 160 de milioane de dirhami pentru a construi o a doua fabrică feroviară, care va produce cabine de conducere pentru trenurile feroviare regionale și subterane. Această investiție va crea 200 de locuri de muncă directe între 2023 și 2025.

În 2020, Alstom Maroc a anunțat extinderea fabricii din Fez, iar în 2021, construirea unei a doua linii de producție. Șantierul din Fez produce cabluri electrice și transformatoare Mitrac și are 850 de angajați, dintre care 56% sunt femei. Această a doua fabrică va produce cabine de conducere și este pe deplin în concordanță cu angajamentul Grupului de a dezvolta ecosistemul feroviar marocan și de a construi expertiza feroviară locală.

„Suntem extrem de mândri că construim un nou sit industrial. Acesta este un prim exemplu al strategiei noastre de a proiecta și dezvolta un ecosistem local. Aș dori să mulțumesc tuturor echipelor pentru munca remarcabilă pe care au făcut-o în ultimele luni pentru a transforma aceste proiecte în realitate”, spune Mehdi Sahel, director general al Alstom Maroc.

Alstom Maroc a investit 320 de milioane de dirhami din 2019 pentru a-și crește operațiunile industriale, rezultând în livrarea a 25 de proiecte internaționale, cu un total de 1.200 de locuri de muncă ce vor fi create în sectorul feroviar până în 2025.

„Demonstrăm încă o dată angajamentul nostru de a construi o bază industrială feroviară în Maroc; Grupul Alstom a decis acum să-și ducă investițiile în Maroc cu un pas mai departe, prin crearea unui al doilea site în Fez, pentru a produce cabine pentru trenuri regionale și subterane”, spune Mama Sougoufara, director general al Alstom MENAT. El adaugă: „Datorită transferului de tehnologie unică de la site-urile noastre internaționale, vom putea crea un centru feroviar marocan cu expertiză de clasă mondială. Suntem un jucător local consacrat și avem încredere în viitorul Marocului.”

Cu aproximativ 950 de angajați în Maroc, Alstom a fost responsabil pentru mai multe proiecte majore în țară, inclusiv instalarea de semnalizare și livrarea a 190 de tramvaie Citadis X02 către orașele Rabat (66 de tramvaie) și Casablanca (124 de tramvaie), 12 Avelia. Trenuri Euroduplex pentru legătura feroviară de mare viteză dintre Tanger și Casablanca și 77 de locomotive Prima care oferă soluții optimizate pentru servicii de transport de marfă, călători și transport combinat.

Foto&info: Alstom

635 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *