Alstom livrează 13 trenuri de metrou suplimentare pentru Hamburg în Germania

Alstom livrează 13 trenuri de metrou suplimentare pentru Hamburg în Germania

Alstom, în consorțiu cu Bombardier Transportation, va livra 13 metrouri suplimentare model DT5 către Hamburger Hochbahn AG. În cadrul acestui contract, Alstom va furniza elemente mecanice, inclusiv boghiurile și sistemul de frânare, în timp ce Bombardier va furniza echipamente electrice și de tracțiune, sistemul pentru informarea pasagerilor și tehnologia de control al vehiculelor.

Cota Alstom din contract este de peste 40 de milioane de euro. Noile trenuri sunt programate să intre în funcțiune în decembrie 2020. Flota DT5 de metrou a intrat în serviciu în Hamburg din 2012. Până în prezent, consorțiul Alstom-Bombardier a livrat 46 de metrouri din cele 131 de unități comandate de Hochbahn pentru a răspunde unei cereri de transport crescânde constant în oraș. Alstom a echipat anterior metroul din Hamburg cu flotele DT2, DT3 și DT4, adică un total de 462 de trenuri. Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania și al optulea cel mai mare oraș din Uniunea Europeană. Pentru a satisface cerințele unei astfel de populații importante a orașului, modelul DT5 este un metrou modern și spațios, adaptat noilor nevoi pentru pasageri, cu uși și culoare mari, interioare optimizate și zone multifuncționale.

Fiecare dintre trenurile cu câte trei seturi de vagoane cu lungimea de 40 metri poate primi 96 de pasageri și până la 240 de pasageri în picioare, plus două spații pentru scaune cu rotile. Caracteristicile DT5 au sporit confortul pasagerilor, cum ar fi aerul condiționat, informațiile despre pasageri și sistemele CCTV, precum și închiderea automată a ușilor. Metrourile DT5 sunt concepute pentru a fi ecologice. Caroseria ușoară din oțel inoxidabil și sistemul de frânare regenerativă contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice. Vehiculele au, de asemenea, emisii reduse de zgomot, făcând metroul din Hamburg unul dintre cele mai silențioase din lume.Foto&info: Alstom

1.450 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *