Alstom anunță oficial că va livra 30 de trenuri Metropolis pentru Magistrala 5 din București

Alstom va livra 42 de trenuri Metropolis pentru metroul Barcelona

Alstom anunță că a câștigat contractul de livrare a noilor trenuri pentru Metrorex SA, operatorul de metrou din București, pentru un total de până la 30 de trenuri Metropolis care vor circula pe Magistrala 5 recent construită a rețelei de metrou a orașului, în operare pe primul tronson. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane de euro. Acest contract poate fi prelungit cu o opțiune pentru alte 17 trenuri, în funcție de comanda clientului, valoarea totală estimată a proiectului putând ajunge la 240 milioane EUR.

Primul tren va fi livrat în mai puțin de 29 de luni și va circula pe prima secțiune a noii linii de metrou, care este deja în funcțiune. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat după omologarea primului, în timp ce lotul opțional de 17 unități va fi livrat pe baza unei cereri ferme din partea operatorului de metrou din București.

„Suntem foarte mândri de acest contract, mai ales că vom vedea trenurile Alstom pentru prima dată în România. Experiența de metrou de clasă mondială a Alstom a fost apreciată în întreaga lume în ultimii 30 de ani, iar acum pasagerii români se vor putea bucura de ea. Suntem bucuroși să vedem leadership-ul nostru în producția de trenuri, pe lângă întreținere, recunoscut de clientul nostru român ”, a declarat Gabriel Stanciu, director general Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Fiecare dintre trenurile cu șase vagoane pentru București va avea 216 de locuri într-un aranjament longitudinal și va oferi două zone speciale de acces pentru pasagerii cu mobilitate limitată. Trenurile au o configurație specifică, personalizată pentru metroul din București: carcase de caroserie din oțel inoxidabil, 114 metri lungime și 3 metri lățime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de călători. Configurația finală, culorile și finisajele vor fi complet personalizate în funcție de cerințele clientului, care urmează să fie stabilite în etapa de proiectare colaborativă. Trenurile vor avea la bord unități CBTC, pentru a fi compatibile cu cea mai recentă tehnologie de semnalizare pe cale.

Pasagerii vor beneficia de o serie de inovații pentru a face trenurile mai eficiente și mai confortabile, inclusiv atenuarea zgomotului intern, patru uși duble pe lateralul fiecărui vagon, geamuri mari, iluminare cu LED și informații în timp real pentru pasageri, cum ar fi harta dinamică a traseului. Trenurile au caracteristici care permit un flux optim de călători: uși largi, treceri mari și zone dedicate pentru persoanele cu dizabilități.

Gama de metrou Alstom Metropolis funcționează de peste 20 de ani în întreaga lume, flexibilitatea oferind o gamă largă de configurații posibile. Printre cei 60 de clienți ai metroului Alstom din întreaga lume figurează orașele Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney și Montreal.Foto&info: Alstom

1.834 Vizualizări

2 thoughts on “Alstom anunță oficial că va livra 30 de trenuri Metropolis pentru Magistrala 5 din București

  1. Doamne ajuta cu livrarea cat mai rapida!
    Asa va reveni la normal si timpul de asteptare intre trenuri pe magistralele care au donat actualele trenuri care circula pe M5

    1. Norocul este ca se circula cu grafic mai redus de trenuri ca majoritatea corporatistilor lucreaza online perioada asta, dar nu va mai tine mult nici „norocul” asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *