Alstom livrează 183 de trenuri de metrou pentru Grand Paris Express

Alstom livrează 183 de trenuri de metrou pentru Grand Paris Express

În urma unei proceduri negociate, precedată de o licitație lansată în 2014, Société du Grand Paris, în acord cu Île-de-France Mobilités, a selectat producătorul feroviar Alstom să dezvolte și să furnizeze trenurile pentru liniile de metrou 15, 16 și 17 Grand Paris Express. Contractul, finanțat în întregime de Île-de-France Mobilités, are o valoare totală de până la 1,3 miliarde de euro și acoperă dezvoltarea și furnizarea unui număr maxim de 1.000 de vagoane (183 de trenuri), care urmează să fie distribuite în două versiuni diferite lungimi de tren, 3 și 6 vagoane.

La 11 iulie 2018, Consiliul de administrație al Île-de-France Mobilités a aprobat o primă tranșă de 680 de milioane de euro pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a achiziționa primele 53 de trenuri ale Grand Paris Express. Partea fermă a acestui contract acordată companiei Alstom acoperă livrarea a 150 de vagoane (25 de trenuri cu câte 6 vagoane fiecare) pentru o sumă totală de peste 280 de milioane de euro. Aceste metrouri noi, de mare capacitate, cu roți din oțel, vor putea circula la viteze de până la 110 km / h în modul automat fără mecanic, având formatul trenurilor cu șase vagoane pe linia 15 și trenuri cu trei vagoane pe liniile 16 și 17.

Primele trenuri vor pleca din fabrică începând cu anul 2022, iar intrarea inițială în serviciul comercial va fi programată pentru anul 2024. Île-de-France Mobilités va pune aceste trenuri la dispoziția viitorilor operatori, oferindu-le astfel acces la material rulant de nouă generație care beneficiază de cele mai noi tehnologii și care oferă un nivel ridicat de performanță. Experiența de călătorie va combina confortul și viteza.



Noile metrouri pentru liniile 15, 16 și 17 sunt deschise pe întreaga lungime a trenului, oferind pasagerilor un spațiu spațios și confortabil. Datorită celor trei uși mari de pe fiecare parte, crește fluiditatea accesului, precum și facilitarea mișcării pasagerilor în timpul călătoriei. Echipamentul a fost proiectat pentru un nivel ridicat de confort, în special datorită sistemului de aer condiționat, iluminării și scaunelor. De asemenea, va oferi conectivitate pasagerilor cu puncte de încărcare USB pentru telefoane mobile. În cele din urmă, capătul trenului este structurat pentru a oferi o deschidere panoramică cu un parbriz larg.

Pe baza soluțiilor oferite de gama Metropolis a companiei Alstom și îmbunătățite în continuare de feedback-ul de la clienții săi, noile metrouri pentru liniile 15, 16 și 17 vor garanta cele mai înalte niveluri de disponibilitate, fiabilitate și securitate. Fiecare tren va putea transporta până la 500 de pasageri în versiunea cu trei vagoane (54 de metri) și până la 1.000 de pasageri în versiunea sa de șase vagoane (108 metri). O atenție deosebită a fost acordată optimizării întreținerii. Sistemul de diagnosticare la bord va furniza informații privind starea echipamentului și va oferi personalului de întreținere o imagine de ansamblu asupra stării flotei, facilitând planificarea sarcinilor de întreținere corectivă între serviciile comerciale. Alstom a extins, de asemenea, secvența de întreținere a noilor metrouri, ceea ce permite reducerea semnificativă a costurilor pe întreaga durată de viață a trenurilor.

Numeroase inovații garantează performanța de mediu a trenurilor, ceea ce reprezintă un avantaj incontestabil pentru funcționare. Electronica și convertizoarele auxiliare vor beneficia de cea mai recentă tehnologie dezvoltată de Alstom, garantând un consum optim de energie. O atenție deosebită a fost acordată emisiilor de zgomot, vibrațiilor și emisiilor atmosferice. Emisiile de particule de frână vor fi reduse la minimum prin frânarea electrică până la o viteză foarte mică, limitând utilizarea discurilor de frână. În plus, recuperarea energiei de frânare va juca un rol în încărcarea bateriilor sau furnizarea energiei electrice la rețeaua generală de electricitate. Nu în ultimul rând, trenul are o rată de reciclare mai mare de 96% și, în conformitate cu standardele europene actuale, o rată de recuperare de peste 98%.

Foto&info: Alstom

1.177 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *