ADTPBI optimizeaza transferul dintre liniile urbane si regionale pe axa Pipera – Tunari/Voluntari

ADTPBI optimizeaza transferul dintre liniile urbane si regionale pe axa Pipera - Voluntari

ADTPBI continuă să aplice măsurile de eficientizare a transportului public de călători în Regiunea București – Ilfov. Masura se adauga unui set de masuri ce au inceput sa fie implementate de la inceputul acestui an, incepute cu instalarea orarelor de circulatie in toate statiile mijloacelor de transport din oras, masura deja implementata pe mare parte din reteaua de tramvai, optimizarea mai multor linii de autobuz, realizarea statiei de tramvai din Pasajul Victoria, precum si optimizarea liniilor 131 si 335 prin modificarea traseelor in zona Baneasa si alocarea intregului parc de autobuze articulate pe linie 335 pentru reducerea aglomeratiei. Mai mult, in prezent este in curs de implementare un proiect de realizare a benzilor dedicate pentru autobuze pe mai multe artere din oras.

Astfel, începând cu data de 24.04.2021, va intra în funcțiune linia regională R449, pe relația „Metrou Pipera” – „Dimieni”, iar autobuzele liniilor 135, 301, 304 și R459 vor circula pe trasee modificate.

Linia 135 va fi scurtată de la terminalul „Tunari” și va funcționa pe vechiul traseu între capetele de linie „CFR Constanța” și „CET Sud”.

Linia 301 va fi scurtată de la terminalul „Pasaj CFR Tunari” și va funcționa pe vechiul traseu între capetele de linie „Piața Romană” și „Jolie Ville”.

Linia 304 va funcționa între terminalele „Piața Presei” și Străulești” pe un traseu modificat, astfel:

Dus: Terminal „Piața Presei”, Bd. Mărăști, Șos. București – Ploiești, DNCB, întoarcere la rondul de la intersecția DNCB/Str. Gării Otopeni, DNCB, Șos. Odăii, Șos. București – Târgoviște, Bd. Bucureștii Noi, Terminal „Străulești”.

Întors: Terminal „Străulești”, Bd. Bucureștii Noi, Șos. București – Târgoviște, Șos. Odăii, Șos. București – Ploiești, Bd. Mărăști, Terminal „Piața Presei”.

Pentru a asigura în continuare legături de transport public între Municipiul București și localitățile Tunari și Dimieni, TPBI a decis înființarea liniei regionale R449, care va fi operată de Serviciul Transport Voluntari – STV SA și va funcționa, începând cu data de 24.04.2021, între „Dimieni” și „Metrou Pipera” pe următorul traseu:

Dus: Terminal „Dimieni”, DJ200B, Tunari, DJ200B, Bd. Pipera, Șos. București Nord, Șos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, Terminal „Metrou Pipera”.

Întors: Terminal „Metrou Pipera”, Bd. Dimitrie Pompei, Str. Gara Herăstrău, Șos. Pipera, Bd. Pipera, DJ 2008, Tunari, DJ200B, Dimieni, Terminal „Dimieni”.

De asemenea, linia regională R459 va funcționa între terminalele „Tunari” și stația de metrou „Pipera” astfel:

Dus: Terminal „Tunari”, Str. 1 Decembrie, Calea București, DJ200B, Bd. Pipera, Șos. Pipera, Calea Floreasca, Str. Fabrica de Glucoză, Str. Gara Herăstrău, Bd. Dimitrie Pompeiu, Terminal „Metrou Pipera”.

Întors: Terminal „Metrou Pipera”, Bd. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, Șos. București Nord, Bd. Pipera, DJ200B, Calea București, Str. 1 Decembrie, Terminal „Tunari”.

Pe relația „Tunari” – „Metrou Pipera”, intervalul comun de succedare a autobuzelor liniilor R449 și R459 va fi la fel cu cel pe care îl avea linia 135.1.445 Vizualizări

5 thoughts on “ADTPBI optimizeaza transferul dintre liniile urbane si regionale pe axa Pipera – Tunari/Voluntari

  1. Linia 135 era o varianta buna sa ramana la Tunari,ideea nu era rea sa ramana acolo,dar cum noul director a spus ceva de genul ca liniile urbane sa nu mai tranziteze periferia orașului si cele regionale sa ajunga pana in centrul capitalei,cu siguranță tot mai multe linii vor fi reorganizate in acest sens.Nu stiu daca rău sau bine,dar cu siguranță călătorii vor avea de schimbat mai des

    1. In mod normal trebuie sa existe o limitare, liniile regionale sa nu ajunga in centrul orasului iar urbanele sa nu iasa prea mult afara.

  2. Scurtarea liniei 135 mi se pare buna. Dar as desfiinta liniile regionale pentru ca nu sunt folosite si sunt alocate putine autobuze. De asemenea, as desfiinta si linii din Bucuresti, cum ar fi 46, 35, 8 si 7 de tramvai.

  3. Circula prin piata două treburi si anume unul la mana cum ca Hybridele ar ajunge la Nordului,toate, si cealalta mai multe linii de tramvai vor fi comasate.Cel puțin astea au ajuns pe la mine.

    1. Nu vor fi comasate linii de tramvai, unele modificari minore vor fi.
      Hibridele vor fi mutate din Bujoreni cand se pot modifica liniile pe care circula, se cauta solutii. Ar putea fi duse in Nordului de unde sa intre si pe 331, 780, 783 cel putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *