Adrian Crit – STB SA va introduce primele 20 de tramvaie Astra Imperio pe linia 41 pana la finalul anului

A fost finalizat designul noilor tramvaie Astra pentru București

In cadrul emisiunii `Drumurile Noastre` la B1 TV, directorul general al STB SA, Adrian Crit, a anuntat ca primul din cele 100 de tramvaie Astra Imperio produse la Arad, va sosi la STB SA in luna mai, cel tarziu iunie, confirmand astfel informatiile mobilitate.eu legate de faptul ca primul vagon este deja peste 80% finalizat, fiind vopsit in schema prezentata in simularile transmise de PMB la finalul anului 2021.

De asemenea, directorul STB SA spune ca dupa livrarea prototipului, vor fi livare aproximativ 4 tramvaie pe luna, iar primele 20 vor circula pe linia 41, fiind introduse etapizat pana la finalul anului. Conform informatiilor mobilitate.eu, tramvaiele vor sosi la depoul Alexandria, de unde vor fi realizate si probele cu prototipul tramvaiului care va sosi in luna mai. De asemenea, conform informatiilor preliminare obtinute de mobilitate.eu, a doua linie pe care vor intra tramvaie noi ar fi 25, de la depoul Militari, fiind parte a programului de retragere a ultimelor aproximativ 20 de tramvaie Tatra din circulatie pana la finalul anului.
Foto> PMB
1.382 Vizualizări

8 thoughts on “Adrian Crit – STB SA va introduce primele 20 de tramvaie Astra Imperio pe linia 41 pana la finalul anului

  1. Ce a înclinat balanța in favoarea liniei 41 in detrimentul inelarului 1/10? Doi la mana,nu cred ca este un argument retragerea tatrelor pentru ca urmatoarea sa fie 25 pentru tramvaiele noi,cand cel mai probabil din vagoanele de alexandria vor fi mutate cand vor veni din cele noi.Chiar si pe pagina de facebook Imperio spune că următoarea după 41 ar fi inelarul,singurul impediment fiind accesul la depoul Dudești care posibil sa fie îngreunat mai ales daca cei de la ps3 încep lucrările pe la pasaje de la vitan si mai ales de la dristor.

    1. Linia 41 era luata in calcul ca fiind prima de mult timp, deci nu este o surpriza. Nici linia 25 nu este surpriza avand in vedere ca depoul Militari are cele mai vechi tramvai din oras si ulterior va fi si depoul care va trimite tramvaie noi pe linia 10. Depoul Dudesti nu are legatura cu liniile 1 si 10, repartizarea tramvaielor noi pentru liniile 1 si 10 fiind pentru depourile Militari si Giurgiu. Din Dudesti vor fi trimise in 21 si ulterior in 40 si 55. De asemenea in cazul inceperii lucrarilor la pasajele respective, liniile 1 si 10 vor fi inchise pentru perioade medii.

  2. Interesant cu 1 si 10 la militari si giurgiu.Nu era treaba de străbătut capitala dintr-un capăt în altul pentru a ajunge pe traseu,ca în cazul Hybridelor.Bineinteles,treaba asta se mai poate corecta din mers si cred ca a fost si alegerea ca fiind depouri mai noi,recent modernizate.In alta ordine de idei,sa speram ca vom vedea cat de curând si vreo imagine cu primul tramvai.Eveniment istoric pentru capitală,cu siguranță…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *