9,5 milioane euro pentru restaurarea Cazinoului Constanta

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii CNI SA a avizat documentatia pentru consolidarea si restaurarea Cazinoului din Constanta.
In perioada urmatoare se vor obtine avizele necesare, va fi elaborat caietul de sarcini si se va organiza licitatia pentru activitatile de proiectare si executie lucrari. Firma contractată va avea la dispoziție 24 de luni pentru reabilitarea Cazinoului.
Consiliul Local Constanta a aprobat in luna decembrie 2014, hotararea privind predarea catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii CNI SA a imobilului – teren si a constructiei Cazino Constanta, in vederea consolidarii si restaurarii acestuia.
Cazinoul Constanta este clasificat conform Ordinului nr. 2314/2004 al Ministerului Culturii si Cultelor ca monument istoric iar Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii este obligat sa protejeze si sa pastreze regimul de monument istoric.
Consiliul Local Constanta a aprobat asigurarea finantarii lucrarilor de sistematizare pe verticala a amplasamentului, racordurile la utilitati ( energie electrica, apa, canalizare, gaze sau alt tip de combustibil utilizat, etc), intretinerea si exploatarea obiectivului de investitii.
De asemenea, Consiliul Local Constanta se obliga sa asigure, in conditiile legii, suprafetele de teren necesare pentru depozitarea si organizarea santierului. La finalizarea lucrarilor, imobilul – teren si constructia Cazinoului vor fi predate Municipiului Constanta.

Comunicat primaria Constanta

834 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *