ZF dezvoltă inteligent transmisii automate cu nouă trepte de generație nouă pentru vehicule hibride
Tehnologie

ZF dezvoltă transmisii automate cu nouă trepte de generație nouă pentru vehicule hibride

În mod tradițional, transmisiile hibride sunt construite prin preluarea unei transmisii automate eficiente și înlocuirea convertizorului de cuplu cu un motor electric cu o densitate de putere mai mare. Compania de tehnologie ZF a transformat acum transmisiile proiectând inteligent noua transmisie automată cu 8 trepte de nouă generație pentru hibridizare. Sistemul de construcție modulară permite unităților hibride ușoare, pline și plug-in să atingă performanțe de top între 24 și 160 kilowați. Elementele electronice de putere nu mai sunt concepute ca o unitate separată, ci sunt integrate complet în carcasa transmisiei fără a mări dimensiunile exterioare ale transmisiei. Cu o nouă unitate de control hidraulică nouă, semnificativ mai mică, ZF a creat spațiul de instalare necesar pentru componentele electrice și electronice.

Transmisia automată cu nouă trepte de nouă generație este concepută pentru instalarea longitudinală a motorului și a transmisiei, o configurație care va avea succes, mai ales în segmentul premium, deoarece satisface cererea ridicată pentru o funcționare confortabilă și reducerea zgomotului. Atingerea acestui lucru în timpul funcționării hibride se datorează parțial fundației mecanice solide. Opt trepte permit o treaptă de transmisie de până la 8,6 cu trepte joase de viteză și, astfel, trepte de viteză redusă, într-un interval de viteză mare. În plus, amortizorul de vibrații centrifugal, dezvoltat de ZF, a fost optimizat astfel încât șoferul simte brusc comutatorul de la funcționarea electrică la funcționarea cu motorul cu combustie internă. În viitor, modulul de control al transmisiei nu se va mai baza pe hărți caracteristice, ci mai degrabă pe modele matematice ale tuturor componentelor sistemului. Aceasta este o condiție prealabilă importantă pentru satisfacerea complexității din ce în ce mai mari a transmisiilor viitoare.

ZF va începe producția transmisiei automate cu nouă trepte de nouă generație în Saarbrücken, Germania, în 2022. Lansarea pe piață în China și Statele Unite va urma în scurt timp după aceea. ZF poate face astfel progrese semnificative pentru a se asigura că transmisiile hibride obțin o acceptare rapidă reducând în același timp emisiile de CO2 ale vehiculelor în segmentele de piață unde electrificarea nu poate fi implementată imediat.Foto&info: ZF

85 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *