Primul autobuz electric din Irlanda va fi livrat de Volvo Bus
Mobilitate

Zaragoza introduce primele autobuze electrice în septembrie și crește flota de hibride

Primăria Zaragoza a aprobat achiziția a patru autobuze electrice. Acestea vor fi încorporate în flota de servicii de transport urban din luna septembrie. Decizia a fost anunțată de primarul orașului spaniol, Jorge Azcón, în cadrul prezentării a 17 noi autobuze hibride care sunt deja încorporate în flota Avanza.

Astfel, vârsta medie a flotei scade cu 8%, situându-se la 8,3 ani. Vor fi puse în funcțiune un număr de 76 de vehicule hibride, oferind astfel continuitate angajamentului pentru o mobilitate durabilă bazată pe tehnologii curate. Cele 17 autobuze noi vor servi liniile 42, 44, 52 și 53. Acești hibrizi vor fi, de asemenea, primele autobuze „duble” cu acest tip de motorizare în Zaragoza.

Autobuzele hibride contribuie la îmbunătățirea impactului asupra mediului al orașului, reducând emisiile de CO2 cu 30%, ceea ce afectează pozitiv calitatea aerului. Pe de altă parte, poluarea fonică va fi de asemenea minimizată. În plus, acestea au îmbunătățit aspectele tehnice ale eficienței energetice. Astfel, structura corpului și a acoperișului sunt realizate din aluminiu, care poate fi reciclat până la 90% și care duce la o reducere a greutății care se traduce în economii de combustibil.

Sistemele auxiliare (uși, aer condiționat, servodirecție, frâne) sunt acționate electric contribuind în continuare la economisirea combustibilului și făcând autobuzul pe deplin funcțional chiar și atunci când motorul diesel este oprit.


Foto: Volvo Buses

114 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *