Wabtec testează primul sistem de climatizare pentru trenuri echipat cu refrigerant natural R290

Wabtec testează primul sistem de climatizare pentru trenuri echipat cu refrigerant natural R290

Wabtec anunță că a început testarea primului sistem de aer condiționat din industria feroviară de transport folosind agent frigorific natural R290, o opțiune curată și ecologică. Această tehnologie Wabtec Green Air face parte din inițiativa companiei de a aduce soluții curate și durabile pe piața de transport feroviar.

„Autoritățile din transportul feroviar caută în permanență oportunități de reducere a amprentei de carbon ale operațiunilor lor”, a declarat Lilian Leroux, președintele companiei de tranzit Wabtec. „Agenții frigorifici tradiționali sintetici oferă un mediu răcoros și confortabil pentru pasageri, dar aceste opțiuni nu sunt sănătoase pentru mediu.”

Agentul frigorific R290 utilizat în sistemul Green Air are un potențial global de încălzire (GWP) de 3. Sistemele tradiționale de încălzire, ventilație și aer condiționat utilizează agenți frigorifici sintetici, cum ar fi R-134a, care are un GWP de 1430. Agenții frigorifici captează mult mai multă căldură în atmosferă decât soluțiile naturale bazate pe R290.

„Green Air oferă, de asemenea, beneficii economice pentru operatorii noștri”, a spus Leroux. „Soluția îndeplinește cerințele de reglementare pe termen lung, eliminând necesitatea modificărilor costisitoare a echipamentelor pentru a respecta standardele de mediu. De asemenea, tehnologia Green Air poate fi integrată perfect în infrastructura sistemelor feroviare de astăzi și oferă o funcționare excelentă a răcirii și a pompei de căldură pentru toate zonele climatice. ”

Compania desfășoară un proces operațional de 12 luni al sistemului Green Air pe un tren regional Deutsche Bahn. Procesul va valida confortul pasagerilor, întreținerea și rentabilitatea sistemului în operațiuni regulate.Foto&info: Wabtec

1.295 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *