VTG Rail Logistics Austria împreună cu CER testează pentru prima dată un tren de mare tonaj în Ungaria cu planuri de extindere și în România

VTG Rail Logistics va oferi în viitor o capacitate mai mare de transport feroviar în Ungaria. Experții logisticii feroviare din Austria au testat recent un tren cu o greutate brută de aproximativ 2.075 tone și o greutate de încărcare de peste 1.500 de tone pe o ruta din Ungaria prin Croația și Slovenia în Italia. Prin urmare, pe această rută a fost realizată o creștere a încărcăturii utile de aproximativ 350 de tone în comparație cu transporturile anterioare.

„Suntem încântați să oferim clienților noștri o gamă și mai atractivă de servicii prin intermediul noului tren de mare tonaj”, spune Günther J. Ferk, Director General al VTG Rail Logistics Austria GmbH. „Acest lucru ne permite să utilizăm mai eficient punctele de încărcare și descărcare, iar clienții noștri beneficiază de economii de costuri datorită capacității de încărcare mai mari.”

Pentru a oferi serviciul de trenuri grele, aprobarea specifică trebuia obținută din Ungaria și Italia, precum și în țările de tranzit Croația și Slovenia. Mai mult, au fost realizate compuneri de vagoane conforme pentru necesarul garniturilor. Trenurile vor fi alcătuite din vagoane deținute de VTG 26, cuprinzând vagoane cu încărcătură de 102 m³ (Tagnpps) și vagoane de marfă vrac de 94 sau 96 m³. Vagoanele au fost încărcate cu porumb și grâu în Kaposvár, Ungaria.. Serviciile de tracțiune în Ungaria au fost asigurate de către compania CER, tranzitul din Croația în Slovenia către RCC și livrarea în Italia de către RTC.Trenul din Ungaria va funcționa în mod regulat în viitor. În plus, VTG Rail Logistics intenționează să își extindă serviciile de trenuri grele și să se extindă pe rute suplimentare. De exemplu, planurile de a transporta mărfuri din Slovenia sau România sunt deja în desfășurare. În funcție de infrastructura respectivă, VTG anticipează capacități de greutăți brute totale de până la 2.200 de tone și aproximativ 1.600 de tone în greutatea transportată.

Info: VTG AG
Foto: Andrei Marian

CFR Calatori investeste 10 milioane de euro pentru reparatia capitala a locomotivelor LDH
CFR Calatori a atribuit contractul pentru reparatii la automotoarele Malaxa
CFR Calatori atribuie un contract pentru reparatia vagoanelor din seriile 10-56, 19-56, 19-54 si 19-55
CFR Calatori lanseaza licitatia pentru reparatia osiilor automotoarelor Siemens Desiro
CFR Marfa castiga un contract în valoare de 29 de milioane de euro pentru transportul carbunelui la CET Govora

1.941 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *