VTG Rail Logistics și European Loc Pool lansează un parteneriat pentru locomotive EuroDual

VTG Rail Logistics și European Loc Pool lansează un parteneriat pentru locomotive EuroDual

VTG Rail Logistics Deutschland GmbH și filiala sa Retrack au semnat un contract de închiriere pe termen lung cu furnizorul de locomotive European Loc Pool (ELP). Contractul este de până la patru locomotive EuroDual care vor fi operate de Retrack pe rute strategice selectate. Oferind 2,8 MW cu propulsie diesel și 6 MW sub liniile aeriene, motorul hibrid EuroDual este potrivit pentru sarcinile grele transportate în traficul feroviar de marfă. O astfel de tracțiune puternică combinată cu un consum superior de energie va îmbunătăți performanța și eficiența Retrack. Noile locomotive pot trage cu până la 30 la sută mai mult tonaj decât locomotivele electronice și diesel în circulație în prezent, de-a lungul coridoarelor cheie de transport. Mai mult, capacitățile lor hibride pot reduce emisiile de CO2. Locomotivele EuroDual susțin astfel promisiunea atât a avantajelor economice și logistice, cât și a beneficiilor pentru mediu.

„Așteptăm cu nerăbdare livrarea noilor locomotive EuroDual și utilizarea acestora pentru activitățile noastre de transport feroviar pe rute paneuropene”, spune Remco van Staaijeren, directorul general al Retrack. „Primul set de locomotive hibride cu șase axe ne va permite să oferim clienților noștri un portofoliu și mai eficient, în conformitate cu standardele de logistică feroviară de ultimă oră.” Pentru clienți, modalitățile autonome de operare a trenurilor de marfă grele pe liniile diesel și de transport (pe primul și ultimul kilometru) devin din ce în ce mai importante – nu în ultimul rând, deoarece lungimea trenurilor de mărfuri este extinsă la 740 de metri.

Primele locomotive vor fi expediate către Retrack în primul trimestru al anului 2021. Ambele companii așteaptă cu nerăbdare un parteneriat pe termen lung și șansa de a colabora pentru a oferi o logistică inovatoare, eficientă și ecologică de transport feroviar de marfă.Foto&info: VTG Rail/ELP

841 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *