Germania – Vossloh Locomotives și DB Cargo au semnat contractul pentru 250 de locomotive hibride

Germania - Vossloh Locomotives și DB Cargo au semnat contractul pentru 250 de locomotive hibride

DB Cargo și Vossloh Locomotives au semnat o comandă pentru 50 de locomotive hibride și un acord-cadru cu opțiune pentru încă 200 de locomotive în Frankfurt și Kiel la sfârșitul anului trecut. Livrarea acestora și reînnoirea succesivă a parcului de vehicule al clientului pentru transportul intern de marfă german vor începe din 2024.

Varianta de propulsie DM 20 BDD selectată are două grupuri electrogene diesel și o baterie de tracțiune ca stocare a energiei. În timp ce puterea ambelor motoare diesel de ultimă generație este de peste 900 kW și controlul optimizat al celui de-al doilea motor la punctul optim de funcționare permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2, capacitatea bateriei este de peste 120 kWh. Sistemul de stocare a energiei cu celule de titanat de litiu extrem de sigure și durabile poate fi încărcat atât extern (plug-in), cât și în timpul operării, de exemplu prin utilizarea energiei de frânare.

Dr Bernd Hoppe, CEO al Vossloh Locomotives GmbH, este încântat de câștigarea licitației: „Acordul-cadru susține încrederea continuă a celui mai mare furnizor de logistică din Germania în transportul feroviar de marfă în compania noastră de lungă durată și în site-ul de producție din Kiel. În același timp, confirmă faptul că, prin conceptul nostru inovator de platformă pentru locomotiva hibridă DM 20, punem pe șine un pachet de succes pe termen lung, sigur pentru viitor. Această locomotivă cu cabină centrală este ideală pentru gama de sarcini la DB Cargo, atât în operațiuni de manevră și linii principale”.

Datorită sistemului de propulsie complet redundant, clientul poate converti în mod flexibil vehiculele pentru o operare ulterioară cu catenară cu stocare de energie, dacă este necesar, pentru a elimina complet utilizarea motoarelor diesel în acest fel. Pe lângă această așa-numită variantă de propulsie EBB, pe care Vossloh Locomotives a vândut-o deja mai multor clienți, DB Cargo poate integra chiar și retroactiv tehnologiile de stocare și generare a energiei care vor fi disponibile în viitor.

Foto&info: Vossloh Locomotives418 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *