Volvo Trucks testează un vehicul total autonom de transport al containerelor de la nave la trenuri și depozite în portul suedez Gothenburg

Volvo Trucks testează un vehicul total autonom de transport al containerelor de la nave la trenuri și camioane în portul suedez Gothenburg

Autovehiculul Vera, electric, conectat și autonom dezvoltat de Volvo Trucks va face parte dintr-o soluție integrată pentru transportul mărfurilor de la un centru logistic la un terminal portuar din Gothenburg, Suedia. Cesiunea este rezultatul unei noi colaborări între Volvo Trucks și compania de transport naval și logistică DFDS.

Scopul colaborării este de a implementa Vera într-o aplicație reală, care să permită un sistem conectat pentru un flux continuu de mărfuri, de la un centru logistic DFDS la o unitate portuară APM Terminal în Gothenburg, pentru distribuție în întreaga lume.

În 2018, Volvo Trucks a prezentat prima sa soluție electrică, conectată și autonomă, concepută pentru sarcini repetitive în centre logistice, fabrici și porturi. Vera este potrivit pentru distanțe scurte, transportând volume mari de mărfuri cu mare precizie.

Scopul este de a implementa un sistem conectat format din mai multe vehicule Vera monitorizate de un turn de control. Acest lucru va permite un flux continuu și constant, receptiv la cerințele privind o mai mare eficiență, flexibilitate și durabilitate. Colaborarea cu DFDS reprezintă un prim pas către punerea în aplicare a Vera într-o sarcină reală de transport pe drumuri publice predefinite într-o zonă industrială.

Soluția autonomă de transport va fi dezvoltată în continuare în ceea ce privește tehnologia, gestionarea operațiunilor și adaptările infrastructurii, înainte de a fi pe deplin operațională. Mai mult, se vor lua măsurile de siguranță necesare pentru a satisface cerințele societății pentru o cale sigură către transporturile autonome.


Foto: Volvo Trucks

583 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *