Volvo livrează primele două autobuze electrice în orașul norvegian Lillehammer

Volvo livrează primele două autobuze electrice în orașul norvegian Lillehammer

Compania de transport public Opplandstrafikk din Lillehammer a comandat 2 autobuze electrice de la Volvo Buses. Vehiculele vor fi testate timp de doi ani pe rutele 2, 3, 4 și 5 din Lillehammer. Acestea vor fi livrate în al doilea trimestru al anului 2019, iar exploatarea lor vor fi gestionate de Unibuss. După perioada de testare, planul este ca autobuzele să intre în trafic obișnuit.

Autobuzele electrice fac parte din obiectivul municipalității Oppland de a deveni verde din punct de vedere al climei până în 2025. Vehiculele sunt vândute ca o soluție completă la cheie, Volvo asigurând întreaga întreținere a vehiculelor, precum și a bateriilor acestora, la un cost fix lunar.

Autobuzele vor fi încărcate în depou printr-un încărcător CCS de 150 kW. Încărcătorul CCS va fi furnizat de ABB. Consumul de energie pentru autobuzele electrice Volvo este cu aproximativ 80% mai mic decât pentru modelele diesel corespunzătoare.

Pe lângă Lillehammer, orașele norvegiene Drammen și Trondheim au cumpărat, de asemenea, autobuzul Volvo complet electric. Comanda pentru 25 Volvo 7900 Electric către Trondheim în toamna anului 2017 este cea mai mare comandă pentru autobuzele electrice Volvo până în prezent.

Autobuzele electrice Volvo au fost de asemenea vândute orașelor din țări precum Suedia, Marea Britanie, Luxemburg și Polonia. Pe lângă Volvo 7900 Electric, gama Volvo Buses cuprinde autobuze hibride și modele hibride electrice (plug-in hibrid). 4000 de autobuze Volvo electrificate au fost vândute în întreaga lume până în prezent.Foto&info: Volvo

858 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *