Volvo testează primul autobuz electric cu conducere autonomă

Volvo testează primul autobuz electric cu conducere autonomă

Începând cu data de 15 iunie cu ocazia Volvo Ocean Race din Gothenburg, Suedia, autobuzul Volvo autonom a fost prezentat și lansat în teste. Prototipul se bazează pe autobuzul electric urban Volvo, care a fost modificat pentru conducere autonomă. La evenimentul au fost realizate prezentări care arată modul în care această tehnologie poate contribui la o călătorie mai sigură și mai confortabilă, precum și la o manevrare mai eficientă a vehiculelor în depouri.

Autonomia autobuzului de 12 metri este proiectată pentru a oferi pasagerilor o călătorie sigură și confortabilă. Este programat să accelereze și să se oprească ușor și fără probleme atunci când operează. În stațiile de autobuz, acesta se oprește întotdeauna în aceeași poziție, cu același spațiu între autobuz și platformă, pentru un acces facil al călătorilor. Autobuzul este echipat cu senzori care păstrează un unghi liber constant în jurul autovehiculului. Autobuzul autonom va fi, de asemenea, utilizat pentru cercetarea cazului în care autobuzele circulă în convoi apropiat în traficul urban.

În următorii doi ani, autobuzul va fi utilizat în două proiecte de cercetare auto, proiectul FFI Autobuze Autobuze și KRABAT. FFI este Programul Strategic de Cercetare și Inovare a Vehiculelor, o inițiativă de cooperare între industria automobilelor și statul suedez. KRABAT face parte din programul comun al guvernului suedez intitulat „Călătorii și transporturi de generație următoare”, finanțat parțial de către Vinnova prin intermediul Drive Suedia.

La inceputul acestui an, Volvo Buses a lansat un proiect de autobuze autonome cu Universitatea Nanyang (NTU) din Singapore pentru dezvoltarea si testarea autobuzelor autonome in Singapore. Grupul Volvo a demonstrat anterior vehicule autonome pentru exploatări miniere și deșeuri.

Autobuzul autonom Volvo este prezentat în cadrul participării ElectriCity la Volvo Ocean Race. ElectriCity este un proiect comun între comunitatea de cercetare, industrie și orașul Gothenburg, unde se dezvoltă, se demonstrează și se evaluează noi soluții pentru traficul urban durabil de generația următoare.



Informațiile provenite de la senzori sunt folosite pentru a circula în trafic și, de asemenea, în viitor pentru a preveni incidentele și accidentele prin identificarea obiectelor care se apropie de șosea, ajustând viteza în consecință sau oprind autobuzul. Autobuzul autonom este proiectat pentru o conducere ușoară, astfel încât funcționarea sa să fie cât mai eficientă din punct de vedere energetic, ecologic și economic.

Foto&info: Volvo Buses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *