Orașele Turda, Dej, Beclean și Carei primesc o finanțare de 110 milioane euro pentru dezvoltarea mobilității

Orașele Turda, Dej, Beclean și Carei primesc o finanțare e 110 milioane euro pentru dezvoltarea mobilității

Reprezentanţii ADR Nord-Vest au semnat pe 14 iunie 2018, la Turda, nouă contracte de finanţare REGIO, în cadrul priorităţii de investiţii 3.2. Dezvoltare urbană cu 4 beneficiari publici din Regiunea Nord-Vest, cu o valoare totală de peste 110 milioane euro. Beneficiarii sunt primăriile municipiilor Turda, Dej, Carei şi cea a oraşului Beclean.

La eveniment au participat primari, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, Marcel Boloş, director general ADR Nord-Vest, dar si alti reprezentanţi din partea Agentiei. Finanţarea nerambursabilă totală pentru aceste proiecte este în valoare de peste 65 de milioane de euro şi este acordată prin programul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3, Obiectivul Specific 3.2 – reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Acest obiectiv specific este destinat exclusiv oraşelor şi municipiilor, cu excepţia municipiilor reşedinţă de judeţ.

Prin aceste nouă contracte, vor fi finanţate proiecte de mobilitate urbană care vizează reducerea emisiilor de carbon prin modernizare de străzi (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de stații moderne, e-ticketing, monitorizare video), achiziţie de autobuze electrice și se vor implementa sisteme de Bike Sharing.

De asemenea, vor fi modernizate şi amenajate noi piste de biciclete, sisteme de închiriere a bicicletelor, zone şi trasee pietonale şi vor fi instalate sisteme de reducere/interzicere a circulaţiei în anumite zone.

În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse până în prezent 18 de proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile de 507,660 milioane lei – valoare ce reprezintă 243,77% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională totală este de 208,255 miloane lei).Info: Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest
Foto: Andrei Marian

1.250 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *