Siemens scoate din fabrică primul tren de metrou de nouă generație pentru Green Line Bangkok

Siemens scoate din fabrică primul tren de metrou de nouă generație pentru Green Line Bangkok

Primul metrou din cele 22 de trenuri noi cu câte 4 vagoane pentru extensia liniei verzi din Bangkok a fost fabricat și este pregătit pentru expedierea în Thailanda. (n.r. Siemens Press nu a transmis încă imagini cu acesta) Producția trenului la fabrica Bozankaya din Ankara, Turcia, a început în aprilie 2017. Astăzi, în doar 14 luni, Siemens, Bozankaya și Bangkok Mass Transit System Public Company (BTSC) celebrează lansarea primului tren. Trenul de metrou, care cântărește 140 de tone, își va începe călătoria de la fabrica în portul turcesc Borusan-Gemlik la sfârșitul lunii iunie. Întreaga distanță de la fabrică până la destinația finală este de aproximativ 15.000 kilometri și va dura aproximativ șase săptămâni. Sosirea în portul thailandez Laem Chabang este programată pentru august 2018 și va fi urmată de punerea în funcțiune statică și dinamică, inclusiv simulând încercările de pe liniile Green Line din Bangkok. Trenurile vor funcționa pe sistemul BTS (Skytrain) existent și pe extensiile sale și vor contribui la creșterea capacității liniilor la peste un milion de pasageri pe zi.
Siemens scoate din fabrică primul tren de metrou de nouă generație pentru Green Line Bangkok
Siemens și Bozankaya au dezvoltat un design interior care combină capacitățile mari de pasageri cu o ambianță spațioasă, primitoare și prietenoasă. Mânerele continue îndeplinesc cele mai înalte standarde ergonomice, reflectând, de asemenea, designul exterior al trenului. Pardoseala oferă o distincție vizuală între zonele de intrare și scaune / picioare, prin diferite culori, îmbunătățind astfel fluxul pasagerilor. Ecranele de informare care separă zonele au o siglă BTS proeminentă. Fiecare zonă de ședere are șapte scaune adiacente. Zonele pentru scaune cu rotile sunt ușor de identificat prin pictograme încorporate în pardoseală. Zonele pentru stat în picioare dispun acum și de scaune rabatante.

Designul exterior este o interpretare îndrăzneață a limbajului de design BTS stabilit. O bandă orizontală neagră, care încorporează geamurile laterale, se extinde de-a lungul întregii lungimi a trenului. Acest element grafic are un vârf în fiecare zonă de ușă, re-interpretând forma ferestrei stabilite într-o manieră dinamică și contemporană. Datorită benzilor bine dispuse în albastru și roșu, sub și peste zona ferestrei, identitatea vizuală a BTS este percepută de orice unghi de vizionare, iar culorile mărcii comerciale rămân vizibile în mod clar atunci când trenul înalt este privit de la nivelul solului.

Suprafața cabinei controlează suprafețele sculptate tridimensional, îmbunătățind în continuare graficul proeminent. Liniile pe lungime dau capătului frontal un aspect mândru și determinat. Ușa de urgență încorporează sigla BTS. Lămpile de iluminare vizibile sunt parte integrantă a designului cabinei. Conceptul dispune de tehnologie LED. Fiecare element de iluminare poate schimba culoarea luminii de la alb la roșu, în funcție de direcția de funcționare a trenului.

Achiziția face parte din inițiativa BTSC de a adăuga mai multe trenuri pentru Green Line și extinderea acesteia spre est și spre nord. Aceste trenuri, care au o viteză maximă de 80 km / h, au o capacitate de 112 de locuri și o capacitate totală de 1460 călători. În afară de trenuri, Siemens livrează de asemenea un sistem de electrificare feroviară pentru această extensie a Green Line.Foto&info: Siemens Press

1.223 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *