Volkswagen și Microsoft anunță un parteneriat strategic pentru piața auto globală

Volkswagen și Microsoft anunță un parteneriat strategic pentru piața auto globală

Lansând un nou parteneriat strategic, Volkswagen si Microsoft vor colabora pentru a dezvolta „Volkswagen Automotive Cloud”, unul dintre cele mai mari cloud dedicați industriei auto pentru toate viitoarele servicii digitale Volkswagen si ofertele de mobilitate. Consiliul de supraveghere al Volkswagen AG a aprobat încheierea unui acord în acest sens între Volkswagen și Microsoft la data de 28 septembrie 2018. Volkswagen continuă, prin urmare, să avanseze cu transformarea digitală la viteză maximă. Cu Microsoft ca partener strategic, compania face un pas decisiv în transformarea sa digitală într-un furnizor de mobilitate cu o flotă de autovehicule complet conectată și ecosistemul digital „Volkswagen We”.

Începând cu anul 2020, peste 5 milioane de vehicule marca Volkswagen pe an vor fi conectate pe deplin și vor face parte din Internetul Obiectelor (IoT) în cloud. Parteneriatul profund dintre cele două companii va pune bazele combinării expertizei Microsoft global cloud cu experiența Volkswagen ca producător de automobile cu o prezență pe piața mondială.

Împreună, cele două companii vor dezvolta baza tehnologică pentru un cloud industrial cuprinzător. În viitor, toate serviciile în mașină pentru vehiculele de bază ale mărcii Volkswagen, precum și platforma cloud-based la nivel de grup (cunoscută și sub numele de Platformă One Digital, ODP) vor fi construite pe platforma și serviciile Microsoft Cloud de la Microsoft, precum și Azure IoT Edge. Acest lucru va simplifica dramatic peisajul tehnic.Ca parte a noii entități, Volkswagen va înființa un nou birou de dezvoltare a cloudului pentru automobile în America de Nord, lângă sediul central al Microsoft. Pentru a ajuta la lansarea unui nou val de transformare a automobilelor, Microsoft va oferi asistență tehnică Volkswagen, în timp ce își va construi noul birou de dezvoltare a cloud-ului auto, inclusiv resurse pentru a ajuta la angajare, managementul resurselor umane și servicii de consultanță. Se așteaptă ca forța de muncă să crească la aproximativ 300 de ingineri în viitorul apropiat.

Dincolo de raționamentul tehnologic al parteneriatului, Microsoft oferă acces la expertiza cloud în întreaga organizație, astfel încât dezvoltatorii și inginerii de la Volkswagen pot beneficia și învăță din cultura puternică a Microsoft de colaborare și agilitate și pot transfera aceste experiențe în organizația centrală Volkswagen.

Pe termen lung, soluțiile dezvoltate prin parteneriatul strategic vor fi distribuite altor branduri Volkswagen din toate regiunile lumii, construind fundația pentru toate serviciile centrate pe clienți ale mărcilor. În viitor, flota de autovehicule a Volkswagen va deveni hub mobil de „IoT” legate de Microsoft Azure.

Foto&info: Volkswagen

1.112 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *