Grupul Voith operează fără poluare la toate uzinele sale din 2022

Grupul Voith operează fără poluare la toate uzinele sale din 2022

Voith a atins un obiectiv ambițios de sustenabilitate: de la începutul anului 2022, Voith a redus cu succes emisiile de CO2 din toate site-urile sale la „zero net”. Prin urmare, operațiunile Grupului vor fi neutre din punct de vedere climatic începând cu ianuarie.

Acest succes confirmă rolul de pionierat al lui Voith în decarbonizarea producției industriale. Toate site-urile Voith din întreaga lume au depus eforturi enorme pentru a atinge această realizare majoră. Creșterea eficienței energetice și utilizarea cuprinzătoare a surselor de energie regenerabilă au fost factori cheie în atingerea obiectivelor Grupului de reducere a CO2.

Din anul fiscal 2011/12, Voith și-a redus cu succes consumul de energie cu 28%. În plus, Grupul se bazează pe energie din surse regenerabile. Până la începutul anului fiscal 2021/22, ponderea energiilor regenerabile în mixul de energie electrică Voith ar putea fi crescută de la 44% în anul precedent la 87%. În plus, siturile Voith generează din ce în ce mai multă energie din energie solară și hidroenergetică – în prezent aproximativ 6 GWh/a. Emisiile de CO2, care sunt încă inevitabile în acest moment, sunt atenuate în mod voluntar prin compensarea carbonului. Voith își sprijină, de asemenea, clienții să-și reducă amprenta de carbon și să-și atingă obiectivele de durabilitate și protecție a climei.

Produsele Voith economisesc deja mai multe emisii de CO2 decât produc. Acest lucru este confirmat de o analiză verificată de TÜV a produselor Voith lansate în 2019/20 și potențiala implementare a acestora. Potrivit raportului, produsele Voith realizează economii anuale de CO2 de aproape 3 milioane de tone, comparativ cu 2,2 milioane de tone produse. Grupul se străduiește în mod continuu să reducă în continuare amprenta de carbon a produselor sale pe parcursul duratei de viață a acestora la locațiile clienților.

Sustenabilitatea este un element de bază al strategiei corporative Voith. Aceasta include diverse măsuri pentru îmbunătățirea companiilor, a societății și a mediului. Succesul lor este monitorizat și controlat la intervale regulate. În 2021, agenția de rating independentă ISS ESG a evaluat pentru prima dată contribuția Voith la sustenabilitate la B minus. Voith se numără astfel printre cele mai bune trei companii din industria sa la nivel mondial și continuă să mențină „statutul de primă calitate”.

Grupul Voith este o companie globală de tehnologie. Cu portofoliul său larg de sisteme, produse, servicii și aplicații digitale, Voith stabilește standarde pe piețele de energie, hârtie, materii prime și transport și automobile. Fondată în 1867, compania are astăzi aproximativ 20.000 de angajați, vânzări de 4,3 miliarde EUR și locații în peste 60 de țări din întreaga lume și este, prin urmare, una dintre cele mai mari companii de familie din Europa.

Foto&info: Voith526 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *