Voith Group și PCS cumpără fosta companie feroviară parte a Brown Boveri, Traktionssysteme Austria

Voith Group și PCS cumpără fosta companie feroviară parte a Brown Boveri, Traktionssysteme Austria

Grupul Voith și compania holding elvețiană PCS Holding intenționează să achiziționeze un procent de 59% din acțiunile companiei Traktionssysteme Austria GmbH (TSA) cu sediul central în Wiener Neudorf. Un contract de achiziție corespunzător a fost semnat pe 29 aprilie 2020. TSA este producătorul mondial de motoare electrice, generatoare și transmisii pentru vehicule feroviare și rutiere.

Se estimează că închiderea tranzacției va avea loc în a doua jumătate a anului 2020 și este supusă aprobărilor de reglementare și îndeplinește alte condiții obișnuite de finalizare. Ambele părți au convenit să nu dezvăluie prețul de achiziție.

După finalizarea tranzacției, TSA va fi deținută de Grupul Voith, PCS Holding, acționarul anterior Duswald GmbH și directorul general al TSA, Magister Robert Tencl. Această structură de proprietate stabilă și orientată strategic va oferi TSA un acces mai ușor la noile piețe, tehnologii și oportunități de finanțare în calitate de specialist independent.
Coproprietarul anterior, dr. Günter Eichhübl, și-a vândut acțiunile și va rămâne, de asemenea, director general al companiei până la 30 iunie 2021.

Traktionssysteme Austria (TSA) este o companie austriacă situată pe un site cu o tradiție de lungă durată. De 60 de ani, compania fabrică sisteme de tracțiune la fosta uzină Brown Boveri din Wiener Neudorf, care sunt fiabile și cu performanțe ridicate în funcționare în 55 de țări de pe toate continentele lumii. Compania are 380 de persoane în Austria și are încă 390 de angajați în alte locații din Bosnia-Herțegovina, SUA, China și într-o asociere comună în India. Cu produsele sale, compania oferă răspunsuri la provocările ecologice și tehnologice viitoare ale mobilității feroviare și rutiere.Foto&info: Voith Group

1.770 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *