Vodafone a cumpărat operatorul de cablu și internet UPC

Vodafone a cumpărat operatorul de cablu și internet UPC

Vodafone Group anunță astăzi că a acceptat să achiziționeze companiile Unitymedia GmbH și Liberty Global, care dețin grupul UPC, prezent în Ungaria, Cehia și România (UPC România), pentru o valoare totală de 18,4 miliarde EURO.

Unitymedia este cel de-al doilea cel mai mare operator de cablu din Germania cu 13,0 milioane de locuințe, dintre care 11,0 milioane sunt comercializate în prezent, ajungând la 12 din cele mai mari 20 de orașe din Germania. Unitymedia oferă servicii către 7,2 milioane de clienți unici. UPC Cehia și UPC Ungaria sunt cei mai mari operatori de cablu în Republica Cehă și Ungaria, cu 1,5 și 1,8 milioane de case acoperite cu servicii (33% și 43% din totalul gospodăriilor). UPC România este cel de-al doilea operator din industria comunicațiilor din România, cu 3,1 milioane de locuințe (41% din totalul gospodăriilor). Împreună, cele trei companii din Europa Centrală și de Est oferă servicii pentru 2,4 milioane de clienți unici.

Astfel, Vodafone va deveni cel mai important proprietar de rețea de nouă generație din Europa, cu 54 de milioane de case deservite și o rețea totală de 110 milioane de locuințe și companii, inclusiv parteneriate strategice și aranjamente de servicii convergente către consumatori și întreprinderi.

Tranzacția va accelera disponibilitatea serviciilor fixe, mobile și TV convergente în Republica Cehă, Ungaria și România. Acoperirea NGN a Vodafone se va extinde la 33% din casele din Republica Cehă, 43% în Ungaria și 41% în România, ajungând la un total de 6,4 milioane de case. Operațiunile Vodafone și Liberty Global din Europa Centrală și de Est sunt extrem de complementare, reunind cei 1,8 milioane de clienți ai serviciului broadband și 2,1 milioane de clienți Liberty Global cu 15,8 milioane de clienți Vodafone pentru a permite companiei combinate să ofere o gamă de servicii convergente noi către consumatori și întreprinderi pe acele piețe o bază națională.Info: Vodafone Global

766 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *