Vișeul de Sus a achiziționat primele 10 autobuze electrice moderne asamblate în România de ATP Trucks & Buses

Vișeul de Sus a achiziționat primele 10 autobuze electrice asamblate în România la ATP Trucks & Buses

Primăria Vișeu de Sus anunță că orașul devine primul din județul Maramureș ce va dispune de transport în comun 100% electric, după încheierea unui contract de peste 13 milioane lei cu compania ATP Trucks & Buses. Autobuzele sunt 4 bucăți de 7m lungime, 4 bucăți de 9m lungime, respectiv 2 bucăți de 12m și vor circula pe cele 7 trasee stabilite pentru a deservi toți locuitorii din oraș.

„Astăzi, 24 octombrie 2022, am semnat, alături de reprezentanții ATP Motors Baia Mare, CONTRACTUL DE FURNIZARE privind achizitionarea a 10 Autobuze 100% electrice ATP BUS pentru transportul urban, în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Vișeu de Sus bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, contract în valoare totală de 13.429.628,38 lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile. Autobuzele electrice vor fi puse la dispoziția tuturor cetățenilor pentru a circula pe raza orașului nostru”, declara primarul Vasile Coman la semnarea contractului.

Finanțat prin fonduri externe nerambursabile – POR 2014-2020 – cele 10 autobuze 100% electrice ATP Bus au fost achiziționate prin ATP Group. ATP Trucks Automobile, societate cu capital 100% românesc și specializată în producția de autovehicule de transport rutier și persoane devine încet, dar sigur, un actor important pe piața auto din România.

Foto&info: Primaria Viseul de Sus807 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *