Violeta Bulc la final de mandat: Am realizat cea mai mare simplificare a regulilor feroviare din istorie

Violeta Bulc la final de mandat: Am realizat cea mai mare simplificare a regulilor feroviare din istorie

Violeta Bulc, comisar european regional pentru transporturi, în mandatul Comisiei Juncker, sintetizează la final de mandat realizările implementate pe durata mandatului. Printre acestea se numără trecerea către noua eficiență verde a mobilității, unificarea rețelelor maritime și feroviare, dar și implementarea noilor tehnologii digitale în sistemul feroviar european.
Ca parte a viziunii pentru Uniunea Transporturilor # eficiența a fost unul dintre factorii cheie. Pe măsură ce mandatul Comisiei Juncker se încheie, sunt oferite câteva informații despre lucrurile făcute în timpul mandatului doamnei Violeta Bulc în calitate de comisar pentru transport.

REZULTATE CHEIE
– MEDIUL UNITAR MARITIM; economii de 725 milioane EUR până în 2030, scăderea cu 60% a sarcinilor administrative.
– PACHETE DE MOBILITATE 1 & 3; Reducere cu 60% a sarcinii administrative pentru transportul rutier (trilogul în curs).
– EETS; economii de 20-27 miliarde EUR până în 2040.
– C-ITS; primul cadru pentru serviciile C-ITS de încredere și armonizate.
– ERTMS; un standard la nivel european pentru interoperabilitatea feroviară.
– ZONA UNICĂ FEROVIARĂ; înlocuirea a 14 000 de reguli tehnice naționale cu 1 600 de reguli (1 200 naționale și 400 de UE). Aceasta a fost cea mai mare simplificare a regulilor feroviare din istorie.
– SOLUȚII SESAR; întreprinderea comună implementează tehnologii care cresc eficiența în ATM de mai multe ori.
– MULTIMODALITATE; noi reglementări cu privire la serviciile de informații de călătorie multimodale la nivelul UE și accesul la anumite date pentru terminalele intermodale.

Timpul inseamna bani. Deci, fie că este vorba despre transport rutier, transport maritim, aviație, feroviar sau transport public, fiecare minut obținut reprezintă un impuls direct pentru competitivitate și economia UE, precum și pentru calitatea vieții. În transport, o eficiență sporită crește, de asemenea, competitivitatea rețelelor și serviciilor logistice. Având în vedere că transportul contribuie major la emisiile globale, o eficiență sporită este și o veste bună pentru mediu. Duratele de călătorie mai scurte înseamnă mai puține emisii.

Pentru a garanta competitivitatea și eficiența în cadrul sectorului european de transport maritim, a trebuit să reducem sarcinile administrative pe nave și să facilităm utilizarea informațiilor digitale. Fereastra unică maritimă europeană introduce un mediu complet armonizat pentru raportarea navelor, care va duce la economii de 725 de milioane EUR până în 2030 și va reduce timpul de raportare la jumătate. Acesta ar putea fi un model pentru lucrările de standardizare la nivel IMO și ar putea marca începutul zonelor unice în alte sectoare.
Al patrulea pachet feroviar introduce o simplificare foarte necesară, creând un standard unic UE care va facilita interoperabilitatea și va încuraja o schimbare modală către calea ferată. Pachetul înlocuiește, de asemenea, peste 14 000 de reguli tehnice naționale învechite cu aproximativ 1 600 de reguli comune (1 200 de reguli naționale și 400 de norme UE). Regulile pentru vehicule s-au redus deja cu 90%, simplificând semnificativ procesul de aprobare.
Violeta Bulc la final de mandat: Am realizat cea mai mare simplificare a regulilor feroviare din istorie
Pachetul Mobility I a fost proiectat cu eficiență în minte. O sarcină administrativă redusă, în special datorită regulilor mai simple privind detașarea și utilizarea documentelor de transport electronic, va însemna economii de costuri pentru întreprinderi. Cerințele administrative pentru detașare vor fi armonizate și simplificate în comparație cu ceea ce necesită astăzi statele membre. De exemplu, nici un reprezentant din statul membru gazdă și nici o declarație de înregistrare pentru fiecare operațiune nu va fi necesară. Se estimează că costurile administrative vor scădea cu 58% din cauza acestor măsuri (de la 1352 milioane EUR la 567 milioane EUR pe an). Utilizarea documentelor de transport electronic va conduce, de asemenea, la economii de costuri cuprinse între 3 și 5 miliarde EUR pentru UE-28 în perioada 2020-2035. Utilizarea sporită a instrumentelor digitale de aplicare (tahograf inteligent) și controale mai direcționate bazate pe ratingul de risc al operatorilor vor conduce, de asemenea, la economii de costuri pentru autoritățile publice.Foto&info: Violeta Bulc

864 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *