Viena va avea doar tramvaie cu podea joasă din 2025. Livrarea noilor Flexity scoate din circulație vechile SGP E2

Viena va avea doar tramvaie cu podea joasă din 2025. Livrarea noilor Flexity scoate din circulație vechile SGP E2

După ce în 2022 ultimul tramvai din vechea generație SGP E1 a fost retras din circulație, odată cu livrarea mai rapidă a noilor Alstom Flexity, Wiener Linien retrage constant vechile tramvaie SGP E2 rămase în circulație, ținta autorităților de la Viena fiind ca anul 2025 să fie anul în care parcul de tramvaie este format doar din vagoane moderne și cu podea coborâtă.

În prezent tramvaiele SGP E2 mai sunt utilizate doar în zilele lucrătoare când este necesar tot parcul de tramvaie, din cele 70 de unități active, operând doar o parte pe cele majoritatea celor 28 de trasee active la momentul de față. În weekend sunt utilizate exclusiv tramvaie cu podea joasă Siemens ULF și Alstom Flexity. Deja pe mai multe linii care au fost modernizate cu noile Alstom Flexity, ajunse la 77 de unități livrate din totalul de 156, vechile SGP E2 nu mai sunt utilizate. Vechile tramvaie deja nu mai circulă, cu apariții doar daca este strict necesar, pe traseele 46, 49, 60 și 71, fiind în curs de retragere și de pe liniile 6 și 18.

Vechile tramvaie SGP E2 au fost construite în perioada 1978-1990, operând cu remorci C5. Conform informațiilor transmise de Wiener Linien în presă, la ora actuala la fiecare Flexity sosit este retras din circulație un tramvai vechi. De asemenea, până în anul 2026, este in plan o nouă licitație de tramvaie, care va acoperi necesarul pentru extinderea rețelei pe noile linii 12 și 27.

Pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu puteți vedea imagini cu noile și vechile tramvaie din Viena și discuții în secțiunea dedicată.

Foto: mobilitate.eu



1.439 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *