VDL ETS a dezvoltat o stație inovativă de încărcare pentru autobuze electrice

VDL ETS a dezvoltat o stație inovativă de încărcare pentru autobuze electrice

VDL ETS își consolidează poziția de specialist în electrificare pentru transportul public. Astfel, a fost lansată o locație unică de încărcare pentru vehiculele electrice în baza VDL ETS (Enabling Transport Solutions) din Valkenswaard, Olanda. Până la șapte vehicule pot fi încărcate simultan în diferite moduri. Viteza cu care se produce trecerea la soluții de transport durabile face necesară obținerea unei perspective mai detaliate asupra întregului lanț de transport electric. Această înțelegere este foarte importantă pentru dezvoltarea ulterioară a poziției de lider a VDL ca specialist în electrificarea vehiculelor de transport.

Pentru a permite diferitelor sisteme, soluții și echipamente de încărcare autonome să comunice sau să lucreze împreună, platforma de încărcare este construită modular. Sunt prezente cele mai recente echipamente de încărcare de la principalii furnizori care pot fi conectate la diferite conexiuni rapide de încărcare. În plus față de stațiile de încărcare standard și cu lichid de răcire, sunt disponibile diferite soluții cu pantografe. De exemplu, cele patru locații de încărcare rapidă pot fi utilizate pentru testarea simultană a pantografelor montate pe vehicul și a pantografelor atașate la infrastructură. Cu o putere totală disponibilă de 1,4 MW, nu este o problemă efectuarea de încărcări cu puteri de până la 600 kW și debite de curent până la 1000 A. Pentru comparație: un încărcător special de acasă pentru autoturisme încasează doar până la 11 kW.

Unic în piața de încărcare, produsul VDL ETS aduce faptul că este posibilă nu numai încărcarea vehiculelor, ci și descărcarea acestora prin intermediul infrastructurii de încărcare. După descărcare, energia este stocată într-un acumulator staționar. Acest sistem de stocare a energiei nu va fi folosit numai pentru a testa sistemele de încărcare, dar și pentru a oferi o perspectivă accelerată asupra îmbătrânirii sistemelor bateriilor și a posibilităților de a oferi bateriilor o „viață secundară”. Mai mult decât atât, sistemul oferă oportunități bune de investigare suplimentară a încărcării din rețeaua electrică.Foto&info: VDL Groep

1.059 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *