Germania – VDL Bus livrează 15 autobuze electrice de ultimă generație la Oberhausen

Germania - VDL Bus livrează 15 autobuze electrice de ultimă generație la Oberhausen

VDL Bus anunță că prima serie a noii generații de Citea, 15 autobuze urbane electrice de tip LF-122, urmează să intre în funcțiune la Oberhausen. Vehiculele se bazează în întregime pe un sistem de acțiune electric și au caracteristici care stabilesc noi recorduri pentru mobilitatea electrică.

STOAG oferă în prezent mobilitate ecologică în Oberhausen cu 6 tramvaie și 131 de autobuze. Pe linia 979 între Oberhausen și Bottrop circulă deja 4 VDL Citeas electrice. Boris Höltermann de la VDL Bus & Coach Deutschland GmbH spune: „În Germania, suntem unul dintre liderii de piață în domeniul transportului public electric și expertiza noastră este recunoscută pe scară largă. Desigur, avem întotdeauna nevoie de parteneri care au viziune și ambiție pentru a promova proiectarea durabilă a transportului public. Faptul că ne vom putea extinde în continuare cooperarea cu STOAG în viitor ne face cu adevărat mândri.”

Noua generație de Citeas a fost deja vândută în mai multe țări și va fi implementată în mai multe orașe și zone începând cu acest an: Olanda (Eindhoven), Finlanda (Kotka și Lahti), Belgia (toată Flandra) și Franța (Bordeaux).

Livrarea noii generații de Citeas este planificată pentru decembrie 2022. Autobuzele electrice au un acumulator de 429 kWh și sunt potrivite atât pentru transportul urban, cât și pentru cel regional. Raza de acțiune a noii generații de Citeas a fost considerabil îmbunătățită, conform VDL, cu această baterie, LF-122 (Low Floor) poate parcurge 200 până la 300 de kilometri în toate condițiile meteorologice cu energie electrică pură, fără nicio reîncărcare intermediară. Vehiculele au pantografe pentru o mai mare flexibilitate operațională.
VDL Bus & Coach a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din Europa în domeniul mobilității electrice. De la introducerea primului Citea SLF-120 Electric la Geneva, în cadrul expoziției UITP Mobility & City Transport din 2013, VDL Bus & Coach s-a concentrat puternic pe mobilitatea electrică. În 2021, VDL Bus & Coach a prezentat noua generație de Citea electrice. Pe baza viziunii VDL, a fost dezvoltat un concept de autobuz care se bazează în întregime pe un sistem de propulsie electric și care este pregătit pentru viitor, cu emisii zero, desigur. Printre altele, VDL Bus & Coach introduce o construcție inovatoare de perete lateral compozit, care este cu 15% mai ușoară decât un perete lateral convențional. Pachetul de baterii este integrat în podea ca standard.

Cu peste 1.000 de autobuze în 11 țări, livrate între 2015 și 2021, VDL Bus & Coach are o cotă de piață de 14% în Europa. Cele 100 de milioane de kilometri electrici atinși în februarie 2021 reprezintă o economie de peste 14,7 milioane de kilograme de emisii de CO2. În Germania, numerele înseamnă peste 100 de autobuze electrice, care împreună reprezintă peste 5 milioane de kilometri electrici de experiență în transportul public.

Foto&info: VDL Bus344 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *