Aproape 150 din cele 700 de vagoane ale CFR Marfă au fost scoase din portul Constanța cu noi lucrări începute la pasajele CF

CFR SA modernizează infrastructura feroviară din Portul Constanța cu fonduri europene

De câteva zile a început degajarea liniilor din Portul Constanța, după ce Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut acest lucru ca urmare a planului de creștere rapidă a eficienței și fluxului de transport în Portul Constanța. Creșterea capacității este necesară atât în contextul creșterii transporturilor de mărfuri din cauza invaziei din Ucraina, dar și în contextul creșterii permanente a cantității de marfuri transportate, în special pe cale feroviară. Astfel, a fost solicitată intervenția CFR Marfă pentru scoaterea din port a peste 700 de vagoane care se aflau în stare de conservare, majoritatea așteptând casarea, pentru reactivarea liniilor. Vagoanele vor fi duse în triajele CFR Marfa din zona Constanta/Palas, urmand sa fie valorificate și casate în următoarea perioadă.
Ministrul a anunțat recent că „Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța! Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată. Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent! Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului. Colegii de la CFR SA și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță, pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța. Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA. Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară.”

Reparatii la doua pasaje CF in zona de sud a portului Constanta

In perioada 4-30 aprilie 2022 vor fi adoptate restrictii de circulatie, ca urmare a executarii unor lucrari de reparatii capitale la pasajul CF amplasat peste liniile 1, 2, 3 din incinta 1A Zona Libera si la pasajul amplasat pe liniile CF 1, 2 Mol 1 Sud – Schenker, anunță administrația portului Constanta. In aceasta perioada drumul perimetral din incinta 1A Zona Libera, pe latura de sud din incinta 1A va fi inchis circulatiei auto. Circulatia va fi redirectionata pe latura de est. In perioada executarii lucrarilor, se va asigura semnalizarea corespunzatoare a traficului.

Foto: mobilitate.eu1.540 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *