Uzbekistan achiziționează două trenuri de mare viteză Talgo 250

Uzbekistan achiziționează două trenuri de mare viteză Talgo 250

Compania națională de cale ferată din Uzbekistan (UTY) a confirmat astăzi decizia de a achiziționa două noi trenuri Talgo de mare viteză, care vor fi identice cu cele deja existente în țară, singurele de acest gen din Asia Centrală. Contractul se ridică la 57 de milioane de euro, iar proiectul prevede livrarea primelor unități pentru a începe operarea în 2021. Anunțul contractului acordat confirmă încrederea acestui operator în materialul rulant Talgo în ultimul deceniu și în special în trenurile T250, capabile să realizeze o interoperabilitate perfectă la nivel mondial.

Contractul a fost formalizat odată cu semnarea pentru finanțarea proiectului, aprobată de Consiliul de Miniștri și acordată Republicii Uzbekistan de la Fondul pentru Internaționalizarea Întreprinderii (FIEM), datorită componentei spaniole ridicate a proiectului .

Trenurile T250 sunt alcătuite din 11 vagoane și două capete de tracțiune la fiecare capăt, care pot circula cu o viteză de până la 250 km / h, rămânând în același timp capabile să se adapteze la fiecare curbă și să dezvolte viteza maximă pe liniile convenționale mulțumită tehnologiei de înclinare a lui Talgo. Această tehnologie permite trenului să îmbunătățească viteza în curbe cu până la 25%, reducând timpul de parcurs pe liniile existente fără a trebui investiții în infrastructură nouă.

Noile trenuri vor funcționa și sub marca Afrosiyob și vor lega capitala Taskent, cu Samarkand și orașele Qarshi, Bukhara și Jiva, împreună cu cele patru unități deja în serviciu. Primele două trenuri Talgo 250 au fost achiziționate în 2009 și au început să funcționeze în 2011. Patru ani mai târziu, operatorul UTY a achiziționat două trenuri noi, fiecare cu câte 11 vagoane, care au început să circule în 2017.Foto&info: Talgo

1.231 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *