Union Pacific anunță măsuri dure împotriva furturilor care au crescut cu peste 350% în zona Los Angeles

Union Pacific anunță măsuri dure împotriva furturilor care au crescut cu peste 350% în zona Los Angeles

Presa internațională, inclusiv cea din România a relatat recent despre atacurile și furturile din trenurile de marfă ce au loc în zonele periferice și semicentrale din Los Angeles, compania Union Pacific anunțând măsuri dure pentru a stopa și preveni aceste atacuri pe viitor.

Furturile implică infractorii care pătrund pe proprietatea Union Pacific, urcând la bordul trenurilor și spargând containerele clienților încărcate cu mărfuri, pachete și mărfuri destinate depozitelor din întreaga țară, comunica Union Pacific.

Union Pacific are 1.600 de angajați care acoperă 275 mile de șină în cele nouă unități feroviare din regiunea Los Angeles. Calea ferată a mobilizat un răspuns agresiv, crescând numărul unităților poliție în zonele vizate din Los Angeles, precum și valorificând tehnologia, cum ar fi supravegherea cu drone, garduri specializate și sisteme de detectare a mișcării.
Agenții Union Pacific au făcut sute de arestări, dar mai puțin de jumătate sunt reținuți, iar unii sunt eliberați în mai puțin de 24 de ore.

Pe lângă eforturile Union Pacific, este esențial parteneriatul cu forțele de ordine locale și de stat și cu oficialii publici aleși. În ultimul an, furturile de cale ferată au crescut cu 160% în Los Angeles și au crescut în ultimele trei luni în timpul sezonului de vârf al sărbătorilor. Numai în octombrie 2021, furturile din trenurile Union Pacific au crescut cu 356% față de octombrie 2020.

Union Pacific a subliniat îngrijorările într-o scrisoare trimisă procurorului districtual al județului Los Angeles, George Gascón, pe 20 decembrie 2021. A cerut ajutor pentru a se asigura că există consecințe pentru cei care atacă și fură din trenuri.

„Infractorii sunt prinși și arestați, predați autorităților locale pentru arest, trimiși în judecată în fața instanțelor locale, acuzațiile sunt reduse la contravenție sau contravenție, iar criminalul este eliberat după plata unei amenzi nominale”, se spune în scrisoare. „Acești indivizi sunt în general prinși și eliberați înapoi pe străzi în mai puțin de 24 de ore. Chiar și cu toate arestările efectuate, politica de cauțiune fără numerar și termenul prelungit pentru ca suspecții să se prezinte în instanță provoacă revictimizarea Union Pacific de către acești criminali.”

Scrisoarea continuă spunând că criminalii se laudă la ofițerii Union Pacific că acuzațiile vor fi rezumate la o simplă încălcare a zonei feroviare, care nu are nicio consecință legală serioasă.

Scrisoarea l-a îndemnat pe procurorul districtual să reconsidere politica aplicată acestor cazuri: „Deși înțelegem obiectivele bine intenționate ale politicii de justiție socială, avem nevoie ca sistemul nostru de justiție să sprijine eforturile noastre de parteneriat cu forțele locale de aplicare a legii, să tragem acești criminali la răspundere, și cel mai important, ajută la protejarea angajaților noștri și a rețelei feroviare locale și naționale critice.”

Între timp, Union Pacific își continuă parteneriatul și angajamentul cu liderii aleși și agențiile guvernamentale, inclusiv biroul guvernatorului California Gavin Newsom, într-un efort de a stimula acțiunile necesare pentru a reduce activitatea criminală. Numai printr-un efort coordonat cu agențiile locale de aplicare a legii și cu sistemul judiciar situația poate ajunge sub control.

Procurorul districtual din Los Angeles a fost de acord. „Biroul nostru se angajează să colaboreze cu forțele de ordine pentru a asigura siguranța colectivă în întreaga infrastructură extinsă din Los Angeles, fie că este în porturile noastre sau pe șinele de cale ferată”. „Biroul nostru ia în serios preocupările Union Pacific și speră să discute mai mult despre această problemă în săptămânile următoare.”Foto&info: Union Pacific

338 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *