Un nou centru I’Velo Relax în Parcul Titan

Un nou centru I’Velo Relax se va deschide vineri, 7 iulie, în Parcul Titan din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank, va deschide vineri, 7 iulie, un nou centru I’Velo Relax în București, marcând prin această acțiune aniversarea a 200 de ani de la inventarea bicicletei.

Noul centru I’Velo Relax va funcționa în Parcul Titan din Sectorul 3, în apropierea intrării de la Globul Pământesc. Centrul va pune pentru început la dispoziția bucureștenilor 50 de biciclete, urmând ca, în funcție de solicitări, acestea să fie suplimentate. Centrul va fi deschis zilnic, între orele 11.30 — 20.30 (luni-vineri) și 09.30 — 20.30 (sâmbătă și duminică).
În ziua deschiderii, vineri, 7 iulie, toți bucureștenii care vor închiria biciclete de la noul centru I’Velo Relax vor beneficia de gratuitate, în limita a două ore.
‘Este o inițiativă foarte bună, mai ales că ne dorim ca în Sectorul 3 deplasarea cu bicicleta să devină o alternativă la transportul în comun. Sper să vedem din ce în ce mai multe biciclete în București și în felul acesta să încurajăm mersul pe bicicletă și, implicit, diminuarea poluării’, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Bicicletele I’Velo Relax pot fi închiriate atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii beneficiază de gratuitate pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Tarifele standard de închiriere pentru celelalte categorii de vârstă sunt 5 lei/ oră, respectiv 20 lei/ 24 de ore.

‘Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în Bucuresti și în celelalte orașe din țară. Împreună cu Asociația Green Revolution, ne dorim să schimbăm cultura transportului în România, să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ și să cultivăm dezvoltarea comunității de bicicliști. În acest fel sperăm să avem angajați și clienți mai sănătoși și să respirăm un aer mai curat’, a declarat Corina Vasile, director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

La fel ca în cazul celorlalte centre I’Velo Relax din București, în cel din Parcul Titan, bucureștenii se pot relaxa folosind mai multe categorii de biciclete: biciclete standard pentru adulți, bicicletele pentru copii, precum și cargo-bike-uri pentru transportul celor mici.

Centrul de închirieri din Parcul Titan devine astfel al treilea centru I’Velo Relax din București, alături de cele situate în Parcul Tineretului (intr. Gheorghe Șincai), respectiv în Parcul Herăstrău (intr. Charles de Gaulle).

‘Suntem mândri că, la aniversarea a 200 de ani de la inventarea bicicletei, rețeaua I’Velo Relax se extinde cu un centru nou în București. Credem cu tărie că, prin extinderea rețelei I’Velo Relax în cât mai multe zone din București și din țară, contribuim la crearea unei noi mentalități în rândul locuitorilor, ceea ce va duce pe termen lung la schimbarea modului în care arată orașele noastre. Susținem prin toate proiectele noastre ideea dezvoltării unor orașe pentru oameni’, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca scop introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ și sănătos.

În cei șapte ani de funcționare la nivel național, programul I’Velo a reușit să scoată peste 1.400.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.180 de tone. Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Serviciul Relații Mass-media al Primariei Sector 3
Foto: Andrei Marian

920 Vizualizări