UE oferă 200 de milioane de euro pentru importante proiecte din transportul feroviar

UE oferă 200 de milioane de euro pentru importante proiecte din transportul feroviar

Comisia Europeană (CE) împreună cu Banca Europeană de Investiții (BEI) lansează noul instrument de fuziune a transporturilor CEF, un instrument financiar inovator pentru susținerea proiectelor care contribuie la sustenabilitatea și eficiența ecologică a sectorului transporturilor în Europa.

Cu un buget inițial de 200 milioane EUR din bugetul UE, mecanismul va finanța investiții în sistemul european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS) și în infrastructura combustibililor alternativi, mobilizând fonduri de la BEI, băncile naționale de promovare și sectorul privat. Acest lucru este în concordanță cu obiectivele politice cheie ale decarbonizării și digitalizării transporturilor din UE, precum și de mobilitate inteligentă, durabilă, incluzivă, sigură și sigură. În plus, pentru a încuraja desfășurarea proiectelor mature, CE stabilește pentru prima dată un instrument care va permite ca cererile de finanțare să fie acordate în mod continuu până în martie 2021.

Rețelele transeuropene și cooperarea transfrontalieră sunt esențiale pentru funcționarea pieței unice. Operatorii privați și autoritățile naționale nu au suficiente stimulente pentru a investi în proiecte de infrastructură fără intervenția UE. Combinarea granturilor UE și a finanțării din partea băncilor publice și a sectorului privat permite mobilizarea resurselor pentru a sprijini obiectivele politice cheie ale UE. Noua facilitate CEF stabilește un cadru clar pentru realizarea unor astfel de operațiuni. A fost înființată o cooperare strânsă cu BEI, care intenționează să devină un partener-cheie de implementare a Facilității de combinare a transportului CEF. Un număr de bănci naționale de promovare au semnalat deja interesul lor potențial de a se alătura schemei. Facilitatea de combinare a transportului CEF servește drept pilot pentru următoarea perioadă financiară.Foto: mobilitate.eu

978 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *