Ucraina naționalizează peste 15.000 de vagoane ale căilor ferate din Rusia care vor lucra pentru economia ucraineană

BERD finanțează achiziția de vagoane de marfă pentru cel mai mare producător de granit din Ucraina

Oportunitatea legală de a începe naționalizarea activelor feroviare ruse anunțată recent de căile ferate din Ucraina este acum legală după promulgarea legii „Cu privire la principiile de bază ale confiscării obligatorii a drepturilor de proprietate ale Federației Ruse în Ucraina”, semnată de președintele Volodimir Zelenski pe 10 martie.

În prezent, 15.000 de vagoane rusești sunt staționate pe șinele de cale ferată din Ucraina. Sunt deținute de 250 de companii. Compania acționează puternic în condițiile legii, iar în prima etapă, căile ferate ucrainene vor pregăti lista proprietarilor de vagoane, unde Federația Rusă se numără printre fondatori.

Următorii pași: decizia Cabinetului de Miniștri, decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare, Decretul Prezidențial și aprobarea unui alt proiect de lege. „Vagoanele Rusiei vor lucra pentru economia Ucrainei. Ele vor fi utile, deoarece căile ferate ucrainene dezvoltă noi rute logistice către Europa care vor ajuta la reluarea operațiunilor de transport de marfă” – a declarat Oleksandr Kamyshin, președintele consiliului de administrație al companiei pe acțiuni „Căile ferate ucrainene”.
Președintele Ucrainei, V.Zelenski, a semnat Legea Ucrainei „Cu privire la principiile de bază ale confiscării forțate a drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi”, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei, a cărei elaborare principală a fost stabilită de Comisia pentru dezvoltare economică.

Această lege definește temeiul juridic pentru confiscarea forțată a drepturilor de proprietate din motive de necesitate publică (inclusiv cazuri în care acest lucru este puternic impus de necesitatea militară) al Federației Ruse, ca un stat care a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei și a rezidenților săi.

Potrivit legii, confiscarea forțată a drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi din Ucraina se desfășoară fără nicio compensație (rambursare) a valorii acestora, luând în considerare războiul agresiv la scară largă pe care Federația Rusă l-a declanșat și îl duce împotriva Ucrainei și a poporului ucrainean.839 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *