TX Logistik a lansat un nou tren care conectează România cu Austria, Italia și Germania

TX Logistik a lansat un nou tren care conectează România cu Austria, Italia și Germania

Pentru a transporta mai multe mărfuri pe calea ferată, TX Logistik AG a lansat cu succes un serviciu triunghiular internațional pentru transporturi intermodale la mijlocul lunii martie. Oferta companiei de logistică feroviară, care face parte din Mercitalia Logistics (Gruppo FS Italiane), leagă România, Austria, Italia și Germania cu un tren pe săptămână. Noul serviciu fost conceput pentru două mari companii de expediții românești și un transportator italian.

În comparație cu călătoriile normale dus-întors, cu legături dus-întors între două destinații, conceptul triunghiular creat de TX Logistik conectează terminalele din Curtici (România), Hall in Tirol (Austria), Verona (Italia) și Duisburg (Germania) cu un singur sens circular. Utilizatorii pot astfel să ocolească dezechilibrele în fluxul de mărfuri. Deși toate regiunile au volume mari de marfă, nu există întotdeauna neapărat volume suficiente pentru a încărca trenurile pentru o călătorie dus-întors cu încărcături adecvate.

TX Logistik a lansat un nou tren care conectează România cu Austria, Italia și Germania

Punctul de început și de sfârșit al conexiunii triunghiulare este Portul Feroviar Arad din Curtici. De acolo, trenul, care este și prima legătură intermodală între România și Italia, circulă mai întâi către terminalul Quadrante Europa din Verona, cu oprire și la terminalul TSSU din Hall/Tirol, unde sunt transferate vagoane cu remorci pentru Austria. De la Verona, călătoria continuă, din nou cu o oprire în Hall, până la Duisburg. Acolo, TX Logistik, ca unul dintre cei trei proprietari, operează terminalul de destinație din zona logistică portul III. Traseul de la Duisburg la Curtici marchează apoi sfârșitul traficului triunghiular.

Tracțiunea pe legătura feroviară triunghiulară de aproape 4.000 de kilometri este gestionată de TX Logistik și în Ungaria, iar tronsonul din România de către compania feroviară maghiară Gysev, un partener al TX Logistik. După începerea cu succes, este planificată creșterea capacității cu un al doilea tren după 18 aprilie. Se examinează, de asemenea, posibilitatea de a transfera conceptul triunghiular pe alte rute adecvate din Europa.

Foto&info: TX Logistik

787 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *