Un tunel nou de 103 km va conecta feroviar Finlanda și Estonia în 20 de minute

Un tunel nou de 103 km va conecta feroviar Finlanda și Estonia în 20 de minute

Finlanda va fi conectată la Estonia printr-un tunel de 103 kilometri, care va permite cetățenilor să călătorească distanță Helsinki-Tallinn în 20 de minute, conform unui proiect aprobat de guvernul Finlandei. Aceasta este o reducere semnificativă a timpului de călătorie din situația curentă de două ore. Călătoria se poate face în prezent numai cu feriboturile care se bazează pe vremea potrivită, care traversează Golful Finlandei. În anumite zile, condițiile pur și simplu nu permit navelor să fie operaționale.

În viitorul apropiat, vor exista două tuneluri de tren de mare viteză care, la cel mai adânc punct al acestora, vor ajunge la 200 de metri, și vor include și capacitatea de a transporta cabluri esențiale de comunicare, de exemplu pentru internet ultra-rapid, ceea ce este foarte necesar pentru a crește competitivitatea companiilor regionale de tehnologie. Datorită progreselor tehnologice, noul tunel va face Finlanda și Estonia extrem de conectate și competitive.

Prețul estimat al biletelor este stabilit la 50 de euro pentru o singură călătorie, iar pașapoartele anuale vor costa în jur de 2000 de euro. În prezent, prețul pentru traversarea golfului într-un feribot cu o mașină este de aproximativ 70-120 de euro. La un cost estimat de construcție de 15 miliarde, până în 2030 peste 50 de milioane de pasageri vor folosi tunelul anual.Foto: pixabay

1.063 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *